Αλλάζει η τροφοδοσία για τα καταστήματα του Ν.Ψυχικού

Σε συνεδρίαση του στις 26 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπ’ αριθμ. 31/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: «Καθορισμός ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων στο Πολεοδομικό Κέντρο Νέου Ψυχικού», μετά από σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κ. Αλέξανδρου Καριώτη.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο, θα απαγορεύεται πλέον η τροφοδοσία υπεραγορών & καταστημάτων στις εμπορικές περιοχές του Νέου Ψυχικού από τις 08:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Η απαγόρευση θα ισχύσει στα πλαίσια μία προσπάθειας περιορισμού των κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών αιχμής, ιδιαίτερα στις εμπορικά ανεπτυγμένες περιοχές του Φάρου και της 25ης Μαρτίου.

Έχει παρατηρηθεί ότι στην περιοχή του Νέου Ψυχικού η κίνηση αυτοκινήτων και πεζών καθώς και η ζήτηση στάθμευσης, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων, είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, γι’αυτό και προτείνεται η επιβολή περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν τα καταστήματα που βρίσκονται στις οδούς:

  1. Λεωφόρο Δημητρίου Βασιλείου, από Περικλέους έως Ολυμπιονικών.
  2. Λυκούργου, σε όλο το μήκος
  3. Περικλέους, σε όλο το μήκος
  4. Σολωμού, από Ολυμπιονικών μέχρι Στρατήγη.
  5. Ομήρου, από Ολυμπιονικών μέχρι Στρατήγη.
  6. Στρατήγη σε όλο το μήκος της και
  7. 25ης Μαρτίου, από Τζαβέλλα έως Ξάνθου.

Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα καθώς έχει παρατηρηθεί πως κατά τη διάρκεια της ημέρας οι περιοχές αυτές επιβαρύνονται από τη διαδικασία τροφοδοσίας, καθώς τα οχήματα τροφοδοσίας καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και λόγω του όγκου τους αποκλείουν λωρίδες κυκλοφορίας που δυσκολεύουν την κίνηση.

Αφήστε μια απάντηση