Σχολή Μωραΐτη: Η Ξένια Δημητρακοπούλου πρώτη στην ΑΣΟΕΕ με 19.014 μόρια πηγαίνει στο LSE
Την Ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.

– Ιπποκράτης

Η ιστορία δεν είναι μόνο τα γεγονότα που συνέβησαν και επηρέασαν σημαντικά την πορεία του κόσμου, ούτε και μόνο ένα εγκώμιο που κανείς πλέκει για τις μεγάλες προσωπικότητες που τόλμησαν και προχώρησαν σε μεγάλες πράξεις.

Το ξετύλιγμα της ιστορίας είναι και μία ευκαιρία για τους φίλους της σοφίας να σκεφθούν και να συμμετάσχουν σε απολαυστικούς διαλόγους για τη φύση και τα “συστατικά” της Ανθρώπινης Εμπειρίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτά εφορμούν στο χρόνο και σε πολλές περιπτώσεις τον νικούν.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας και ο ΟΚΑΠΑ, λοιπόν, ανοίγουν τις πύλες της Ιστορίας και συνεργάζονται με τον εξαίρετο Γιάννη Αντωνόπουλο, καθηγητή, ιστορικό και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρίσι/Σορβόννη ξεκινώντας έτσι τον κύκλο “ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.”

Αυτές οι διαλέξεις θα ακολουθήσουν έναν πρωτότυπο και ελεύθερο τρόπο διδασκαλίας – όπως άλλωστε επιτάσσει και το αντικείμενο τους, αφού η ιστορία γεννιέται μέσα από την ελευθερία για την ελευθερία – και θα περιλαμβάνουν ζητήματα από το τέλος του 18ου αιώνα (Γαλλική Επανάσταση) καλύπτοντας στη συνέχεια και όλον τον 19ο αιώνα (Ανατολικό Ζήτημα, Α’ και Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Μικρασία, κ.α.)

Πού βρίσκεται η αλήθεια; Ποιοι είμαστε; Ποιοι μπορούμε να γίνουμε;

Ερωτήματα που εκτός από τις γνώσεις επιζητούν και τη συμμετοχή, και ίσως τελικά αυτό να είναι το σημαντικότερο για να συναισθανθεί και να κατανοήσει κάποιος τα βαθιά ανθρώπινα θέματα.

Από τον Οκτώβριο του 2016 λοιπόν και για πέντε μήνες συναντιόμαστε στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Αγ. Σοφίας 1 – Ν. Ψυχικό) κάθε Τρίτη απόγευμα (από τις 19:00 μέχρι τις 20:30) για ένα χειμώνα γεμάτο ιστορία!

Αφήστε μια απάντηση