Οικολογικό Πάρκο: Η όαση του Ν. Ψυχικού!

Το Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1992 προκειμένου να προβάλλει την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα πρότυπο πάρκο για πολίτες και παιδιά, έκτασης 7 στρεμμάτων, που προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, τα οποία έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα περιβάλλοντος και περιβαλλοντικής προστασίας.

Το Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο μας

Ο χώρος του πάρκου διαθέτει την παιδική χαρά “Λαβύρινθος”, κιόσκια αναμονής και ανάπαυσης, σκάκι ανοιχτού χώρου, ένα παλιό σιδηροδρομικό βαγόνι, και ένα μικρό τρενάκι για τις βόλτες των παιδιών. Το Πάρκο είναι μία όαση στην καρδιά της πόλης μας και ο χώρος του είναι ειδικά διαμορφωμένος για την καθημερινή διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, εκδηλώσεων, και γιορτών.

Οικολογικό Πάρκο: Η όαση του Ν. Ψυχικού!

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών για τα περιβαλλοντικά θέματα του καιρού μας και τις δράσεις που αυτά επιτάσσουν είναι το αποτέλεσμα μίας πρωτοποριακής συνεργασίας με πέντε περιβαλλοντικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει τα παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στα σχολεία που επισκέπτονται το Πάρκο.

Τα προγράμματα αυτά, εκτός από την ενημέρωση, περιλαμβάνουν την εκμάθηση της διαδικασίας της ανακύκλωσης και την αναγκαιότητά της στην καθημερινή ζωή, τη σημασία της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών, καθώς και τη σπουδαιότητα της συμμετοχής σε όλην αυτήν την προσπάθεια. Επιπλέον, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ιδέες, να προτείνουν τις δικές τους και να αποκτήσουν εμπειρία στην ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

Οικολογικό Πάρκο: Η όαση του Ν. Ψυχικού!

Τον Ιούνιο του 1996, κατα τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης των Πόλεων του Ο.Η.Ε. στην Κωνσταντινούπολη, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού τιμήθηκε δύο φορές με την κατάκτηση της 200ης θέσης για το Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο και την κατάκτηση της 201ης θέσης για την αναβάθμιση των περιοχών κατοικίας με τη δημιουργία των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Κάθε μέρα, μαθητές όλων των ηλικιών από όλες τις γωνιές της Αθήνας επισκέπτονται το Οικολογικό Πάρκο και ενημερώνονται για οικολογικά θέματα, όπως η ανακύκλωση και η εξοικονόμηση ενέργειας και χώρου, ενώ ταυτόχρονα παίζοντας και διασκεδάζοντας μέσα στο καταπράσινο τοπίο μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τη Φύση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση