Πρώτες Βοήθειες για Βλάβες Ψυχικής Υγείας

Στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία, και φέτος ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού συμμετέχει ενεργά, δημοσιοποιώντας αφίσα και φυλλάδιο με οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους χώρους εργασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία καθιερώθηκε το 1994 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα εστιάζει στους πάσχοντες από κατάθλιψη και έχει ως θέμα: “Πρώτες Βοήθειες για Βλάβες Ψυχικής Υγείας.”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την Ψυχική Υγεία ως μία κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας. Σε αυτήν την κατάσταση, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει θετικά τη ζωή, εργάζεται δημιουργικά και αναπτύσσει υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους του στην κοινότητα.

Πιο κάτω θα βρείτε τις οδηγίες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους χώρους εργασίας που είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο καθώς και όλοι οι δημότες που επισκέπτονται οποιοδήποτε δημοτικό κτήριο.

Πρώτες Βοήθειες για Βλάβες Ψυχικής Υγείας

Πηγή: Δρ. Θεόδωρος Μπάζας.

Αφήστε μια απάντηση