Σχολικά Κυλικεία: Οδηγίες για την τήρηση κανόνων υγιεινής

Οι αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Αττικής απέστειλαν οδηγίες για την πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλες τις καντίνες και τα κυλικεία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα, εκτιμώντας ότι το σχολικό κυλικείο είναι το βασικό εργαλείο προώθησης της καλής διατροφής και υγείας στους μαθητές.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού που άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά, δεν θα πωλούνται πια προϊόντα που ευθύνονται για την παιδική παχυσαρκία όπως καραμέλες, τσίχλες και αλλαντικά. Στα σάντουιτς θα επιτρέπεται μόνο η χρήση βραστής γαλοπούλας, ελιάς χωρίς κουκούτσι ή πάστας ελιάς, βραστό αυγό, και λαχανικά ενώ θα απαγορεύεται η χρήση μαγιονέζας και μαργαρίνης.

Στον κατάλογο διαθέσιμων τροφίμων θα υπάρχουν επίσης φρούτα και σαλάτες, ξηροί καρποί όλων των ειδών σε ατομικές συσκευασίες (χωρίς προσθήκη αλατιού, ζάχαρης ή σύνθετων γλυκαντικών), βιολογικά προϊόντα, αφεψήματα όπως τσάι, φασκόμηλο και χαμομήλι ενώ απαγορεύονται τα λειτουργικά και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής.

Αφήστε μια απάντηση