Για τα νέα συστήματα προσωρινής αποθήκευσης απορριμάτων μας ενημέρωσε η κ. Σάββα Ιωάννα, υπεύθυνη για τα θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Τα νέα αυτά συστήματα είναι ουσιαστικά υπόγεια φρεάτια χωρητικότητας 2,5 κυβικών από τα οποία φαίνεται μόνο το καπέλο στην επιφάνεια. Τα εν λόγω φρεάτια είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά στις περιοχές που υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα. Στο Δήμο μας έχουν τοποθετηθεί, στις οδούς της 28ης Οκτωβρίου καθώς και στη Σολωμού & Ολυμπιονικών, διότι στα σημεία αυτά βρίσκονται οι αγορές, γεγονός το οποίο επιβάρυνε την κατάσταση των απορριμάτων και οι τροχήλατοι κάδοι δεν αποτελούσαν πια την καλύτερη λύση.

Με συνέλευσή του, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση αυτών των υπόγειων συστημάτων προσωρινής αποθήκευσης απορριμάτων για τη διευκόλυνση της περιοχής.

Η κ.Σάββα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας τόνισε τη σπουδαιότητα της σωστής διαχείρισης των οικιακών απορριμάτων από όλους τους δημότες, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται στο δήμο μας “μικρές χωματερές.”

Εδώ στο CityGo ενδιαφερόμαστε ιδιαιτέρως για την καθαριότητα του Δήμου μας και για το φυσικό περιβάλλον, γι’αυτό θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση και τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και τη διαχείριση των απορριμάτων που προκύπτουν από τα κλαδέματα στους κήπους και τη γενικότερη φροντίδα του πράσινου στην περιοχή μας.

 

Αφήστε μια απάντηση