Τριπλάσιος ο αριθμός πληρωμών από φορητές συσκευές στην Ευρώπη!

Η έρευνα για τις ψηφιακές πληρωμές του 2016, που πραγματοποιήθηκε από τη Visa αποκάλυψε ότι ο αριθμός των καταναλωτών που χρησιμοποίησαν φορητή συσκευή – smartphone, tablet ή wearable – για τις πληρωμές τους είναι τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο συμμετείχαν περισσότεροι από 36.000 καταναλωτές από 19 χώρες της Ευρώπης. Μόλις το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει φορητή συσκευή για τις πληρωμές, ποσοστό που ήταν στο 38% πέρυσι.

Ιδιαίτερα οι Σκανδιναβικές χώρες και οι αναπτυσσόμενες, όπως η Τουρκία και η Ρουμανία, υιοθετούν με γοργούς ρυθμούς τις νέες τεχνολογίες διατηρώντας ωστόσο παράλληλα και τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής. Τα αποτελέσματα της έρευνας επίσης αποκάλυψαν μία σημαντική άνοδο στη χρήση του mobile banking από τους Ευρωπαίους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το 41% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους online ή μέσω κάποιας τραπεζικής εφαρμογής.

Επιπλέον, οι χρήστες καρτών ανέπαφων συναλλαγών εμφανίζονται περισσότερο πρόθυμοι να υιοθετήσουν τις νέες μεθόδους πληρωμών μέσω των φορητών συσκευών (52% χρήστες καρτών ανέπαφων συναλλαγών χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για τις πληρωμές τους σε καταστήματα).

Αφήστε μια απάντηση