Η ανοιχτή επιστολή 370 οικονομολόγων: "Μην ψηφίσετε Τραμπ"
370 οικονομολόγοι ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 8 Νομπελίστες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία προειδοποιούν ότι η εκλογή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μία “επικίνδυνη” και “καταστροφική” επιλογή για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σε αυτό τους το γράμμα οι οικονομολόγοι δηλώνουν εξαρχής και ρητά την εναντίωση τους στον Ντόναλντ Τραμπ και καλούν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν κάποιον άλλον υποψήφιο, βασιζόμενοι σε 13 επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν αναλυτικά στην επιστολή τους.

Ανάμεσα στα επιχειρήματά τους, οι 370 εμπειρογνώμονες στον τομέα των οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του Τραμπ αποκαλύπτουν “τη βαθιά του άγνοια για την οικονομολογία καθώς και μία ανικανότητα να ακούσει αξιόπιστους εμπειρογνώμονες.”

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ “υποβαθμίζει την εμπιστοσύνη σε ζωτικής σημασίας δημόσια ιδρύματα που συλλέγουν και διαδίδουν πληροφορίες για την Οικονομία, όπως για παράδειγμα το Bureau of Labor Statistics, με το να παραπληροφορεί τον κόσμο σχετικά με την ακεραιότητα της εργασίας τους.”

Ανάμεσα στους 370 οικονομολόγους που υπέγραψαν την εν λόγω επιστολή βρίσκονται οι:

  1. Άνγκους Ντίτον από το Πανεπιστήμιο Princeton ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ Οικονομικών τη προηγούμενη χρονιά.
  2.  Όλιβερ Χαρτ από το Πανεπιστήμιο Harvard, ο οποίος είναι ένας από τους δύο νικητές του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών για αυτήν τη χρονιά.
  3. Δημήτριος Διαμαντάρας από το Πανεπιστήμιο Temple.
  4. Γεώργιος Γεωργιάδης από το Πανεπιστήμιο Northwestern.
  5. Νίκος Τριχάκης από το ΜΙΤ.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την επιστολή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση