Ανακοινώθηκαν οι Αντικειμενικές Αξίες Ακινήτων στη Φιλοθέη - Ο Δήμος διαφωνεί

Η εντολή για τη διόρθωση των αντικειμενικών αξιών στις 4 περιοχές της χώρας (Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέος Βουτζάς, Δελφοί Άμφισσας) που κέρδισαν δικαστικά την ακύρωση των αξιών που θεσπίστηκαν τον περασμένο Μάιο, έδωσε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα ώστε να τηρηθούν με ακρίβεια οι προθεσμίες που έθεσε η σχετική δικαστική απόφαση. Ως εκ τούτου, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες 5 εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, η εντολή είναι να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες, όπως ορίζει το μνημόνιο.

Οι δήμοι των τεσσάρων αυτών περιοχών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς αμφισβήτησαν την πολιτική που εφάρμοσε το υπουργείο Οικονομικών για την τελευταία αναπροσαρμογή των αξιών, η οποία είχε περισσότερο πολιτικά και λιγότερα αγοραία κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές έγιναν κλιμακωτά με βάση την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται κάθε περιοχή και περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 4.050 ευρώ και έως 600 ευρώ οι τιμές δεν άλλαξαν. Έτσι, στις λεγόμενες ακριβές περιοχές όπου οι εμπορικές αξίες των ακινήτων έχουν πραγματικά καταρρεύσει λόγω της κρίσης και της υπερφορολόγησης οι αντικειμενικές αξίες παρέμειναν στο ύψος τους. Πλέον, στις τέσσερις περιοχές οι τιμές θα αλλάξουν και συγκεκριμένα πρόκειται να μειωθούν.

Πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών είναι, πάρα τη σχετική πρόβλεψη ότι οι αξίες στον ΕΝΦΙΑ υπολογίζονται με τις αντικειμενικές που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, ο νέος ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές.

Πηγή: mononews.gr

Αφήστε μια απάντηση