Έλεγχο του Κολλεγίου Αθηνών ζητά η ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση της Νέας Υόρκης

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας ώστε να διεξαχθεί οικονομικός και διοικητικός έλεγχος στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών) ύστερα από την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών κατηγορείται ότι έχει φροντίσει να διαιωνίζονται οι συνθήκες αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και διάλυσης εργασιακών σχέσεων στο εκπαιδευτήριο. Αυτό, σύμφωνα με το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το έκανε μέσω της ρήξης με το άλλο εποπτικό σώμα του Κολλεγίου, το Συμβούλιο των Επιτροπών, το οποίο εδρεύει στις Η.Π.Α.

Είναι επίσης γεγονός ότι το 1997, η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά κάλεσε μία επιτροπή ειδικών από το Χάρβαρντ για να αξιολογήσει το σχολείο. Η εν λόγω επιτροπή είχε επισημάνει τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν, ωστόσο μέχρι πρότινος τα πράγματα δεν είχαν παρουσιάσει κάποια εξέλιξη.

Επιπλέον, το Σωματείο Εκπαιδευτικών του Κολλεγίου Αθηνών είχε αποστείλει το 2003 στο Συμβούλιο των Επιτρόπων στις Η.Π.Α. μία επιστολή σχετικά με τα θέματα της πολιτικής της διοίκησης του Ελληνοαμερικάνικου Ιδρύματος.

Την σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, το πόρισμα του Χάρβαρντ, καθώς και την επιστολή του ΣΕΛΚΑ μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης σχετικά με το Κολλέγιο Αθηνών εκδόθηκε πριν από περίπου ένα μήνα.

Πηγή: http://www.oiele.gr/dikastiki-apofasi-kolafos-gia-ti-diikisi-tou-kollegiou-athinon-apo-amerikaniko-dikastirio-iele-zita-amesa-apo-ton-ipourgo-ton-pliri-diikitiko-ke-ikonomiko-elegcho-tou-scholiou-opos-provle/

Αφήστε μια απάντηση