Δύο μαθήτριες του Αρσακείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο!

Στα πλαίσια του διαγωνισμού Euroscola που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με το ρόλο του Ευρωπαίου Πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Μυστακίδου και Όλγα Παναγιωτοπούλου διακρίθηκαν ανάμεσα σε 400 περίπου διαγωνιζόμενους και επιλέχθηκαν ως μέλη της ελληνικής αποστολής. Την προετοιμασία των μαθητριών ανέλαβε η φιλόλογος Βασιλική Δεμίρη.

Συνολικά 24 παιδιά, μέλη της αποστολής, προσκεκλημένα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ταξίδεψαν στο Στρασβούργο στις 16-18 Δεκεμβρίου του 2016. Οι μαθητές και η μαθήτριες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ξεναγήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμμετείχαν στην ημερίδα που είχε διοργανωθεί για τους προσκεκλημένους μαθητές και μαθήτριες που έφτασαν στο Στρασβούργο από διάφορα σχολεία της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την ευρωπαϊκή τους συνείδηση λαμβάνοντας μέρος στην ανταλλαγή απόψεων και στη διαμόρφωση ψηφισμάτων.

Πηγή: arsakeio.gr

Αφήστε μια απάντηση