Τα μοναδικά μυαλά χρειάζονται μοναδικές μέρες!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Unique Minds οργανώνει για πρώτη φορά φέτος μια σειρά ημερίδων με τίτλο “UNIque Days“, στη διάρκεια των οποίων φοιτητές και άλλοι αρμόδιοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα απαντήσουν σε ζητήματα ακαδημαϊκού προσανατολισμού μαθητών και μαθητριών Λυκείου.

Τα μοναδικά μυαλά χρειάζονται μοναδικές μέρες!

Ο σκοπός των UNIque Days είναι η αρτιότερη ενημέρωση του μαθητή για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις ημερίδες αυτές θα διατεθούν περισσότερες πληροφορίες στους μαθητές, προτού κΆντον οποιαδήποτε επιλογή για το μηχανογραφικό τους αλλά και για το μέλλον τους.

Όραμά του οργανισμού Unique Minds είναι η καθιέρωση της διημερίδας καθώς και η ένταξη σε αυτήν όλο και περισσοτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Φέτος, την πρώτη ημέρα της διημερίδας (10 Απριλίου) πρόκειται να παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και τη δεύτερη (11 Απριλίου) εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Σε κάθε ημερίδα οι μαθητές μπορούν:
  • να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις σχολές του κάθε ιδρύματος
  • να συμμετέχουν,σε διαδραστικά εργαστήρια , αντιπροσωπευτικά του αντικειμένου της κάθε σχολής, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά σε αυτό
  • να συζητήσουν σε ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές από όλες τις σχολές του ιδρύματος για να επιλύσουν τις πιθανές απορίες τους
  • να έρθουν σε επαφή με φοιτητικές ομάδες που δρουν στις σχολές αυτές αλλά και με βραβευμένα projects φοιτητών

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ενδιαφέρει και να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει να είσαι φοιτητής σε μία από αυτές τις σχολές, ώστε οι μελλοντικές επιλογές τους να είναι πιο συνειδητές και να επαφίενται στα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

 Τόπος Διεξαγωγής

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι 12135 στις 10 &11 Απριλίου 2017

Είσοδος: Ελεύθερη

 Αιτήσεις Συμμετοχής

Για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

 

Επικοινωνία: ntua@uniqueminds.gr

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Επικοινωνία: asoee@uniqueminds.gr

Για ομαδικές αιτήσεις σχολείων δείτε εδώ.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε είτε το site ή τη σελίδα στο facebook!

Μην το χάσετε!

 

Αφήστε μια απάντηση