Η υπαίθρια γλυπτοθήκη του Ψυχικού!
Στην πλατεία Γεωργίου Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό βρίσκεται η μοναδική δημοτική υπαίθρια γλυπτοθήκη στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη. Τον Οκτώβριο του 2010, στα πλαίσια του οράματος του σημαντικού Έλληνα γλύπτη, έγινε η ονοματοθεσία της πλατείας από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού όπου ο Γεώργιος Ζογγολόπουλος έζησε και δημιούργησε.

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη του Ψυχικού!

Η επιθυμία του Έλληνα γλύπτη για την αρμονική ένταξη των γλυπτών του σε δημόσιους υπαίθριους χώρους είχε τις ρίζες της στην πεποίθησή του ότι “η τέχνη πρέπει να είναι προσιτή στον πολύ κόσμο.”

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη του Ψυχικού!

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το μεγάλο γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Κηφισίας στον Φάρο Ψυχικού, αλλά είναι λιγότερο γνωστή η κοντινή Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, η οποία φιλοξενεί, σε δημόσιο και εύκολα προσβάσιμο χώρο,  έξι μεγάλης κλίμακας εμβληματικά γλυπτά του καλλιτέχνη από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο του για ενήλικες και παιδιά.

Η Γλυπτοθήκη βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και είναι επισκέψιμη όλη την ημέρα.

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη του Ψυχικού!

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, σας προσκαλούν στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12 το μεσημέρι στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού με σκοπό να γνωρίσετε από κοντά το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.

Περισσότερες Πληροφορίες θα βρείτε:

Ο.Κ.Α.Π.Α. – Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού : τηλ 210 6834550
Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου : τηλ 210-6712210

Σύντομη ιστορία του Έλληνα Γλύπτη

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη του Ψυχικού!

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος και η γυναίκα του, ζωγράφος, Ελένη Ζογγολοπούλου – Πασχαλίδου, υπήρξαν από τους πρώτους κατοίκους του Ψυχικού από τον πόλεμο και μετά, και πέρασαν όλη την μακρά ζωή τους δουλεύοντας  και δημιουργώντας στο ατελιέ του σπιτιού τους που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη Πλατεία και το οποίο αποτελεί σήμερα την έδρα του Ιδρύματος που ο ίδιος ίδρυσε.

Αφήστε μια απάντηση