Πρώτο το Λύκειο Φιλοθέης στο F1 Schools!
Η ομάδα μαθητών του Λυκείου Φιλοθέης κατέκτησε την πρώτη θέση και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του μεγαλύτερου διαγωνισμού τεχνολογίας παγκοσμίως.

Πρώτο το Λύκειο Φιλοθέης στο F1 Schools!

Η ομάδα τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, F1 Schools in Greece, και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2017.

Με εφόδια το ομαδικό πνεύμα, τον ενθουσιασμό, τη σκληρή εργασία, την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού καθώς και τα ελάχιστα χρήματα που έλαβαν ως χορηγίες, οι μαθητές απέσπασαν συνολικά πέντε βραβεία. Αυτά της Νικήτριας Ομάδας, της Νικήτριας Ομάδας Αγώνων Knock-Out, της Καλύτερης Ομάδας Δημοσίου Σχολείου, της Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και το βραβείο Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου.

Πρώτο το Λύκειο Φιλοθέης στο F1 Schools!

Η προετοιμασία

Τα μέλη της ομάδας επιλέχθηκαν προσεκτικά και εκπαιδεύτηκαν στην ομαδική συνεργασία έτσι ώστε να πληρούν τα 50 απαιτητικά κριτήρια του διαγωνισμού, μερικά από τα οποία είναι ο σχεδιασμός, η τελική ταχύτητα που θα πιάσει το αμαξίδιο, το επίπεδο συνεργασίας, οι καινοτομίες, η έρευνα και τη τεχνολογία που εφαρμόζεται, η παρουσίαση στην απαιτητική κριτική επιτροπή και τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εργαλεία λογισμικού για να διαχειριστούν τα έργα τους, ανέπτυξαν έναν ιστότοπο αλλά και λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα για να παρουσιάζουν τα βήματα τους προς την κορυφή του διαγωνισμού F1 in Schools.

Λίγα Λόγια για το F1 in Schools

Το F1 in Schools καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες της FormulaOne από ξύλο μπάλσα και κινητήριο δύναμη πεπιεσμένο αέρα.

Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών.

Μπράβο παιδιά! Καλή συνέχεια και καλές επιτυχίες στα επόμενα βήματα!

Αφήστε μια απάντηση