Νέα εποχή για το Κολλέγιο Αθηνών!

Νέος διευθυντής και αλλαγή στην ηγεσία του Δ.Σ. σηματοδοτούν επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο συμβουλίων.

Νέα εποχή για το Κολλέγιο Αθηνών!

Ο Αλέξανδρος Σαμαράς, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος επί μία δεκαετία, παρευρέθηκε στην τελευταία από ότι φαίνεται τελετή αποφοίτησης στο Κολλέγιο την περασμένη Τρίτη.

Απευθύνοντας λόγο στους νέους απόφοιτους, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τα καλά νέα για το γεφύρωμα των διαφορών μεταξύ του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι. και του Συμβουλίου στις Η.Π.Α. (Board of Trustees).

Η διαμάχη μεταξύ των δύο συμβουλίων, που οδήγησε σε πολυετή δικαστική αντιπαράθεση, η οποία και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με δικαίωση των Αμερικανών, είχε πλήξει τη φήμη του σχολείου και είχε υπονομεύσει τον διαπολιτισμικό του χαρακτήρα.

Οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη, όπου και συμφώνησαν να ενημερώσουν τα bylaws των μεταξύ τους σχέσεων. Συμφωνήθηκε, επίσης, η αναθεώρηση των εσωτερικών τους κανονισμών και η αμοιβαία παραίτηση από αγωγές που ανέκυψαν.

Ο Νέος Εκπαιδευτικός Ηγέτης

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του ανακοίνωσε επίσης το όνομα του νέου διευθυντή του σχολείου: θα είναι ο Ρίτσαρντ Τζάκσον, πρώην διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόεδρος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη από το 1999 μέχρι το 2009.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ικανό και έμπειρο, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση στη νέα εποχή. Ο διευθυντής χαρακτηρίζεται “διευθύνων σύμβουλος” και “εκπαιδευτικός ηγέτης” του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο συνδιευθυντής, που βάσει της ελληνικής νομοθεσίας πρέπει να είναι Έλληνας, θα διορίζεται από τον διευθυντή (με τη συναίνεση και των δύο συμβουλίων) και θα λογοδοτεί αποκλειστικά σε αυτόν.

Το γεγονός αυτό ενθαρρύνει την προσδοκία ότι θα αποτραπούν τα φαινόμενα διοικητικής δυσλειτουργίας που είχαν προκύψει επανειλημμένα στο παρελθόν εξαιτίας τριβών μεταξύ των κατόχων των δύο θέσεων.

Αναφέρεται, επιπλέον, ότι ο διευθυντής θα έχει την ευθύνη της διοίκησης και της εκπαιδευτικής πολιτικής του σχολείου, καθώς και της καθημερινής του λειτουργίας.

Πηγή: Εφημερίδα “Καθημερινή”

 

Αφήστε μια απάντηση