Φωτιές στην Ελλάδα: τουλάχιστον 67 εστίες, ποιοι συνελήφθησαν

Στην Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, τον Κάλαμο Αττικής, το Κρυόνερο και τα Ροδινά Ηλείας, την Αλεξανδρούπολη, τις Αχαρνές, το Μαρκόπουλο, την Ιεράπετρα, την Πάτρα, τη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας, τα Λεγραινά, και το Καθαροβούνι Άρτας οι πυροσβέστες έδωσαν και δίνουν ακόμη μάχη με τις πύρινες φλόγες.

Φωτιές στην Ελλάδα: τουλάχιστον 67 εστίες, ποιοι συνελήφθησαν

Στην Κεφαλλονιά βρίσκονται σε εξέλιξη πέντε πυρκαγιές στην περιοχή Τραπεζάκι και Καραβάδος από προχθές, ενώ συνεχίζονται χωρίς ενεργό μέτωπο οι φλόγες στην περιοχή Αλειμματά. Όλα τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι φωτιές στην περιοχή Λούρδα-Σιμωτάτα έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Υπό έλεγχο τέθηκαν από προχθές οι φωτιές σε Μαρκόπουλο, Κάλαμο και στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής καθώς και στην περιοχή Κρυόνερο Ηλείας. Ωστόσο, οι πυροβεστικές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης σε πολλές περιοχές δεν έχει εξαλειφθεί.

Στη Ζάκυνθο, οι πύρινες φλόγες μαίνονται στις Νερατζούλες και το Ξηροκάστελλο, ενώ η Ηλεία δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου οι πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει επιτυχώς το μέτωπο της φωτιάς.

Φωτιά ξέσπασε και χθες σε δασική περιοχή στο Καθαροβούνι Άρτας με τους πυροσβέστες να έχουν σπεύσει με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη για την κατάσβεσή της. Να σημειωθεί ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Το ίδιο συνέβη και σε δασική περιοχή στην Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας, όπου κι εκεί πυροσβέστες και αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η πυρκαγιά στα Λεγραινά που ξέσπασε χθες, βρίσκεται υπό έλεγχο σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, ο κίνδυνος αναζωπύρωσης υπάρχει.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου και σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Λακκόπετρας κοντά στο αεροδρόμιο του Αράξου. Οι φλόγες έχουν τεθεί στον έλεγχο της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στο Στόμιο της Ιεράπετρας, η οποία καίει χορτολιβαδική έκταση και βρίσκεται κοντά σε θερμοκήπια, χωρίς ωστόσο να τα απειλεί, αντιμετωπίζεται με 6 οχήματα και 13 άνδρες.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια, σε δασική περιοχή κοντά σε σπίτια τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην Κέρκυρα συνελήφθη 30χρονος άνδρας ως υπάιτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση. Ομολόγησε την πράξη του και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική με την εντολή του εισαγγελέα. Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συλλήψεις εμπρηστών.

Αφήστε μια απάντηση