Επιστροφή στο σχολείο! Οδηγός Προετοιμασίας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα παιδιά ξεχύθηκαν στα προαύλια των σχολείων για την
καθιερωμένη τελετή του αγιασμού. Οι γονείς, από την άλλη, ξεχύθηκαν στους δρόμους … για να τα προλάβουν όλα!

Επιστροφή στο σχολείο! Οδηγός Προετοιμασίας
Μην αγχώνεστε. Φτιάξτε ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ και καθίστε μπροστά από τον υπολογιστή
σας, το τάμπλετ σας ή το κινητό σας ακόμη, γιατί εμείς ετοιμάσαμε για εσάς έναν πλήρη οδηγό προετοιμασίας, ώστε να μην σας βρει το νέο ξεκίνημα …. καταΐδρωμένους!

Επιστροφή στο σχολείο! Οδηγός Προετοιμασίας

Την Πρώτη εβδομάδα του σχολείου
  • Θα έχετε ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα σχολικά είδη, σχολική τσάντα, μολύβια, γόμες, ξύστρες, στυλό, τετράδια, προστατευτικά αυτοκόλλητα για τα βιβλία και τα τετράδια, σύνεργα ζωγραφικής, εξοπλισμό για την οργάνωση της μελέτης όπως αυτοκόλλητους συνδετήρες, ετικέτες και τυπωμένα εβδομαδιαία προγράμματα. Ωστόσο, καθώς μας συμβουλεύει το ρητό “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, είναι καλό – για παν ενδεχόμενο – να κρατήσετε μια έξτρα κασετίνα με μολύβια και γόμες στο σπίτι καθ’όλην τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Μιλήστε στο παιδί σας για τα δικά σας σχολικά χρόνια. Η ανταλλαγή εμπειριών μπορεί να ανακουφίσει το άγχος της αλλαγής, και εξάλλου είναι μια ευκαιρία για εσάς να αναπολήσετε τις παλιές καλές ημέρες … χωρίς την ατέλειωτη λίστα των υποχρεώσεων που έχει – τώρα πια- εγκατασταθεί μια για πάντα στο μυαλό σας. Ουφ!
  • Δημιουργήστε ένα πρότυπο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαζί με το παιδί σας, χρησιμοποιώντας χρώματα, εικόνες και ζωγραφιές. Ένα όμορφο πρόγραμμα, το οποίο περιέχει και αγαπημένες δραστηριότητες του παιδιού (άθληση, δημιουργικό παιχνίδι, ελεύθερο χρόνο κλ.π), θα συμβάλλει στην προσπάθεια για την τήρησή του κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
  • Αγοράστε μαζί τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία θα είναι εύχρηστα για την ηλικία του (π.χ. παπούτσια με σκρατς, άνετα ρούχα κλ.π). Ναι, ναι το γνωρίζουμε ότι εσείς ξέρετε καλύτερα τι λειτουργεί και τι όχι, αλλά είναι καλό να αφήσετε ελεύθερο το έδαφος για πρωτοβουλίες, ώστε μεγαλώνοντας τα παιδιά σας να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά την ανεξαρτησία τους.
  • Αρχίστε την προσαρμογή του παιδιού στο ωράριο του σχολείου από πριν (π.χ. να κοιμάται και να ξυπνά νωρίς) ώστε να είναι ξεκούραστο ειδικά τις πρώτες ημέρες που βιώνει τη μεγάλη αλλαγή.

Επιστροφή στο σχολείο! Οδηγός Προετοιμασίας

Και μην ξεχνάτε …. είναι σημαντικό να συζητάτε με το παιδί σας καθ’όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς και να θέτετε στόχους από κοινού.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση