Σε συνέντευξη του μίλησε για το Κολλέγιο Αθηνών ο κ. Αντώνης Σαμαράς!

Ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για τα έτη 2006-2017, μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Προεδρία, καθώς και για την πορεία του Κολλεγίου Αθηνών.

Η συνέντευξη

Στη συνέντευξη που έδωσε στο τελευταίο τεύχος του ΕΡΜΗ, περιοδικό του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού, ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις εφ’όλης της ύλης.

Όπως είπε ο ίδιος, την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία του Δ.Σ. την είχε πάρει προ πολλού και την γνώριζαν κάποιοι στενοί του συνεργάτες. Η απόφασή του αυτή, όπως ο ίδιος δήλωσε, είχε να κάνει με την επιθυμία του να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική στην οποία θέλει πια να αφοσιωθεί.

Για τη διένεξη του Κολλεγίου με τους Trustees του Κολλεγίου στην Αμερική, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η θετική έκβαση αυτής της επώδυνης κατάστασης είναι γεγονός, και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτήν.

Όσο για την πορεία του Κολλεγίου Αθηνών ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το Κολλέγιο έχει “εκτοξευθεί” ενώ στάθηκε σε κάποιες σημαντικές στιγμές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της Προεδρικής του θητείας όπως, το Κολυμβητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Προ- κοπίου», το «εκ βάθρων» ανακαινισμένο-λειτουργικά αναβαθμισμένο Μπενάκειο, το Πρότυπο Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ.Καρράς», το νέο υποδειγματικό διδακτήριο «Αλεξάνδρα Μαρτίνου», το κτίριο Ι.Β., τα υπερσύγχρονα Εργαστήρια Τεχνολογικής-Εκπαιδευτικής Καινοτομίας του «Γ. Οικονόμου» Informatics Center στο Ψυχικό και στην Κάντζα, τη Γέφυρα Πεζών-Γέφυρα Παιδιών, την αρχιτεκτονική προ-μελέτη του Ενιαίου Συγκροτήματος Νέας Βιβλιοθήκης, Κέντρου Ψηφιακής Μάθησης, Center for the Built Environment, Moυσείου & Κέντρου Αρχείων του ΕΕΙ αλλά και ένα μεγάλης σημασίας έργο, που σύντομα ολοκληρώνεται: το έργο Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΕΙ.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε ευχές για την συνέχιση της ανοδικής εκπαιδευτικής και κοινωνικής πορείας του Σχολείου, ενώ έδωσε μια ξεχωριστή ευχή στα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΣΑΚΑ, που θα αναδειχθεί από τη Γ.Σ. στις 15 Οκτωβρίου:

Καλή επιτυχία στο έργο σας, το οποίο –όπως και το έργο των προκατόχων σας– θα είναι «συνοδοιπόρος» και συμπαραστάτης στο έργο του Κολλεγίου.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Αφήστε μια απάντηση