Επιστήμονες του Χάρβαρντ σας συνιστούν να σταματήσετε να πίνετε γάλα!

Ενώ το οργανικό γάλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συνεργασία με έναν παιδίατρο υποστηρίζουν ότι το παραδοσιακό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι επιζήμια για την υγεία μας, εξαιτίας των πρόσθετων γλυκαντικών που περιέχουν.

Επιστήμονες του Χάρβαρντ σας συνιστούν να σταματήσετε να πίνετε γάλα!

Όπως ανέφερε ο David Ludwig στην έρευνά του, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας Παιδιατρικής, υπήρξαν αναρίθμητες έρευνες που επιβεβαίωσαν τις δυσμενείς συνέπειες των ζαχαρούχων ποτών.

Η υπερκατανάλωση της ζάχαρης έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τις φλεγμονές και πολλά άλλα. Λόγω, λοιπόν, των αρνητικών επιδράσεων της ζάχαρης στην υγεία μας, το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και άλλοι οργανισμοί συστήνουν να μην καταναλώνουμε θερμίδες από ζαχαρούχα ποτά.

Η συμβουλή του να πίνουν οι άνθρωποι 3 ποτήρια γάλα τη μέρα είναι ίσως η επικρατέστερη συμβουλή στην Αμερικανική διατροφή τον τελευταίο αιώνα. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν δισεκατομμύρια γαλόνια γάλακτος ετησίως, γιατί πιστεύουν ότι τα οστά τους θα καταρρεύσουν χωρίς γάλα,” λέει ο David Ludwig.

Η ιδέα του να καταναλώνει κανείς γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή σοκολατούχο γάλα είναι επικίνδυνη γιατί τα λίπη απλώς αντικαθίστανται με επικίνδυνα σάκχαρα.

Η χειρότερη δυνατή επιλογή είναι το σοκολατούχο γάλα με μειωμένα λιπαρά. Αφαιρείται το λίπος, μειώνεται η νοστιμιά. Έτσι, για να πιούν τα παιδιά 3 ποτήρια την ημέρα, προστίθεται ζάχαρη,” λέει ο Ludwig. “… μπορούμε να πάρουμε άφθονο ασβέστιο από μια ολόκληρη σειρά τροφίμων: το μαγειρεμένο καλαμπόκι έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, οι σαρδέλες, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι όλα οι πηγές ασβεστίου.

Πριν, λοιπόν, καταναλώσετε τα συμβατικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ενημερωθείτε για το τι περιέχουν. Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι το γάλα σας μπορεί να κρύβει 20+ παυσίπονα φάρμακα, αντιβιοτικά και πολλά άλλα.

Πηγή: truththeory.com/

Αφήστε μια απάντηση