Τι ισχύει για τη μεταφορά κατοικιδίων στα ΜΜΜ;

Το κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς έχει τους δικούς του κανόνες για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων, ώστε η μετακίνησή τους να γίνεται υπεύθυνα χωρίς προβλήματα.

Τι ισχύει για τη μεταφορά κατοικιδίων στα ΜΜΜ;

ΗΣΑΠ, Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ, Τρόλει

Η μεταφορά κατοικίδιων ζώων πραγματοποιείται υπό την ευθύνη των ιδιοκτητών, σύμφωνα με τον κανονισμό Α27733/2213- ΦΕΚ Β 1181 – 19.06.2015. Τα ζώα πρέπει να μεταφέρονται μέσα σε κλουβί με διαστάσεις έως 70 εκ. x 40 εκ. x 50 εκ., γεγονός που σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται τα μεγαλόσωμα ζώα.

Είναι υποχρεωτικό να τα συνοδεύει ο ιδιοκτήτης και να έχει μαζί το διαβατήριο ή το βιβλιάριο τους.

Όσον αφορά στους σκύλους που είναι οδηγοί τυφλών ή άλλων ατόμων με αναπηρίες, ο κανονισμός επιτρέπει τη μεταφορά τους με λουρί, χωρίς κλουβί ή φίμωτρο. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες πρέπει να μεταφέρουν μαζί τα αποδεικτικά υγείας και εκπαίδευσης του σκύλου καθώς και το πιστοποιητικό ότι ο συγκεκριμένος σκύλος είναι οδηγός τους.

Αεροπλάνο / Πλοίο

Στα πλοία, η μεταφορά κατοικίδιων ζώων επιτρέπεται και είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, το ζώο πρέπει να είναι σε ειδικό κλουβί. Ο κανονισμός προβλέπει ένα κλουβί ανά 200 επιβάτες, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Σε ταξίδια πάνω από 8 ώρες, το ζώο επιτρέπεται να βγει για λίγο από το κλουβί αρκεί να φορά λουρί και φίμωτρο.

Σχεδόν σε όλες τις εταιρείες είναι υποχρεωτικό να δηλώνεται η μεταφορά κατοικίδιου ζώου κατά την έκδοση εισιτηρίου.

Οι σκύλοι-οδηγοί επιτρέπονται σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων. Κάποιες επιτρέπουν τη μεταφορά τους στην καμπίνα σε ειδικά κλουβιά που μπαίνουν στα πόδια του ιδιοκτήτη, αρκεί το ζώο με το κλουβί να μην ξεπερνούν τα 8 κιλά.

Για μεγαλύτερα ζώα, προβλέπεται μεταφορά σε ειδικά κλουβιά cargo, μαζί με τις αποσκευές.

Το κλουβί πρέπει να είναι ευρύχωρο ώστε το ζώο να μπορεί να στέκεται όρθιο, με τις μέγιστες διαστάσεις να μην ξεπερνούν τα 55 εκ. x 40 εκ. x 23 εκ.

Πηγή: valueforlife.gr

 

Αφήστε μια απάντηση