Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού προσκαλεί τα παιδιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη, τα παιδιά από 6 έως 12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σ ‘ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών.

Μέσα στη Βιβλιοθήκη, που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, τα παιδιά θα αξιολογήσουν την εμπειρία τους, καταγράφοντας σε αριθμούς τους συμμετέχοντες, τα βιβλία που αξιοποιήθηκαν και άλλα στοιχεία, ώστε μέσα από την Εκστρατεία, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, ν’ ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.

Η Εκστρατεία ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 12 το πρωΐ στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης (Οδός Στρ. Καλλάρη 13, κοινότητα Ψυχικού) με μία ανοιχτή για όλους γιορτή. 

Η εκστρατεία σχεδιάζεται & συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Αγγελική Φουρνάρη, Υπεύθυνη Καλοκαιρινής Εκστρατείας στα τηλέφωνα 210-6724307, 210-6773485 ή στέλνοντας email στη διεύθυνση vivliops@otenet.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση