Νέο Προεδρικό Διάταγμα ανοίγει το δρόμο για καταστήματα στο Π.Ψυχικό και τη Φιλοθέη!

Αλλαγές σε περιοχές αμιγούς κατοικίας όπως το Παλαιό Ψυχικό, η Φιλοθέη, η Εκάλη, η Βάρη και η Βουλιαγμένη φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τις γενικές και ειδικές χρήσεις γης με τις οποίες κάθε δήμος θα μπορεί να επιλέξει πού θα επιτρέψει τι.

Το συγκεριμένο διάταγμα έρχεται να αντικαταστήσει το αντίστοιχο ΠΔ του 1987. Πιο συγκεκριμένα στις παραπάνω περιοχές επιτρέπονται καταστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων έως 150 τ.μ. ανά οικόπεδο, μικρά καταλύματα (έως 30 κλίνες) και φούρνοι έως 150 τ.μ.

Επιπλέον, αν ένα τμήμα τους καθοριστεί ως τοπικό κέντρο συνοικίας, μπορεί να δεχθεί εγκαταστάσεις εστίασης έως 200 τ.μ., πολιτιστικές εγκαταστάσεις έως 500 τ.μ., εμπορικά καταστήματα και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών χωρίς περιορισμό και εργαστήρια φυσικοθεραπείας.

Προϋπόθεση είναι ο δήμος να ορίσει αυτές τις χρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές μέσα από το πολεοδομικό του σχέδιο.

Παράλληλα, αυξάνονται σε 14 οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, με προσθήκη νέων λειτουργιών, όπως τα τεχνολογικά πάρκα, οι ζώνες αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και οι αγροτικές περιοχές, όπου επιτρέπονται μόνον αγροικίες και τουριστικά καταλύματα που θα έχουν έως 30 κλίνες.

Καθορίζονται, τέλος, 47 κατηγορίες λειτουργιών που επιτρέπονται σε κάθε ζώνη, με δυνατότητα να αποκλειστούν ή να προστεθούν κάποιες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά τα πάρκα κεραιών για τις τηλεπικοινωνίες, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση