Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά!

Κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, βρέθηκε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, που επισκέφθηκε μαζί με στελέχη του Δήμου τα σχολεία, προκειμένου να καλωσορίσει τους μαθητές σε μια νέα σχολική χρονιά.

Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά το λόγο του κ. Ξυριδάκη προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου.

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί,

Μια ακόμη σχολική περίοδος ξεκινά κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ευθύνες του και να σας φιλοξενήσει σε σύγχρονες, ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Θέλω κατ’ αρχήν να ευχηθώ σε εσάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, καλή πρόοδο. Εύχομαι η χρονιά που ξεκινά να είναι για όλους σας γόνιμη και δημιουργική. Να έχετε υγεία και δύναμη, για να ανταποκριθείτε στις ευθύνες σας και να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

Εύχομαι, επίσης, καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς μας. Να είστε καλά, για να φέρετε σε πέρας και φέτος το παιδαγωγικό σας έργο, προς όφελος των μαθητών σας, αλλά και ευρύτερα της τοπικής μας κοινωνίας.

Γνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιτελείτε το λειτούργημα του δασκάλου και παιδαγωγού:

Οι δύσκολες συνθήκες δεν αφορούν μόνο τις πενιχρές αποδοχές σε σχέση με την προσφορά σας. Αφορούν και τις πρόχειρες και αποσπασματικές αλλαγές, που προωθούνται κάθε τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης. Αφορούν, την απαξίωση θεμελιωδών για την εκπαίδευση εννοιών, όπως η αριστεία και η ευγενής άμιλλα.

Ως Δήμος, επενδύουμε στη νέα γενιά της πόλης μας.

Παρά τις δυσκολίες, Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού φρόντισε για μια ακόμη χρονιά, ώστε το νέο σχολικό έτος να ξεκινήσει με θετικές προοπτικές για τους μαθητές μας. Ανταποκριθήκαμε με συνέπεια και ευθύνη στις υποχρεώσεις μας, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία την έλλειψη κρατικής αρωγής και χρηματοδότησης.

Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια, έχουμε διαθέσει ως Δήμος μεγάλα ποσά για τον εξοπλισμό των σχολείων με σύγχρονα μέσα, που διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ των συμπολιτών μας, και πετύχαμε να διατηρήσουμε πολύ ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολικών μας δομών.

Τα δημόσια σχολεία της Φιλοθέης, του Νέου Ψυχικού & του Ψυχικού θα διακριθούν & φέτος ως πρότυπες σχολικές μονάδες. Οι οποίες, με δεδομένη & την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, λειτουργούν στα επίπεδα των ιδιωτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής μας.

Πραγματοποιούμε εργασίες συντήρησης και επισκευής σε όλες τις μονάδες, τόσο προγραμματισμένα όσο και έκτακτα, όπου χρειάζεται. Φροντίζουμε για την ασφάλεια των μαθητών μας, παρέχοντας και φέτος καθημερινή φύλαξη σε κάθε δημόσιο σχολείο, από εταιρία security.

Επενδύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, στη νέα γενιά της πόλης μας.

Ως Δήμος και στο βαθμό που μας αναλογεί, θέλουμε να διασφαλίσουμε σε όλα τα παιδιά της πόλης μας ότι θα έχουν τη δυνατότητα και το γόνιμο σχολικό περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο και τις δεξιότητες που διαθέτουν, γιατί αυτά τα στοιχεία οδηγούν στην Αριστεία.

Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου μας, για την κάλυψη κάθε ανάγκης των σχολείων. Είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Δήμου με τις διευθύνσεις των σχολείων, αλλά και τους συλλόγους γονέων.

Γιατί επενδύουμε συνειδητά στη γνώση και στην παιδεία. Με αυτό το στόχο, θα είμαστε και φέτος εδώ.

Μαζί σας.

Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η χρονιά που ξεκινά να είναι δημιουργική, γεμάτη γνώσεις και όμορφες εμπειρίες.

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους.

Πηγή: psychiko.gov.gr/

Αφήστε μια απάντηση