Το 86% των μαθητών του Δήμου μας πέρασαν στην Τριτοβάθμια!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των δημόσιων Λυκείων του Δήμου μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια χρονιά τη συνέπεια στους στόχους τους, επιδεικνύοντας ένα εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο μάθησης και επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

219 μαθητές από τα τρία Λύκεια του Δήμου μας κατόρθωσαν να περάσουν στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση με ποσοστό επιτυχίας 86%, την ίδια στιγμή που το Πανελλήνιο ποσοστό έφτασε στο 74%!

Στο 100% η επιτυχία στο Λύκειο Φιλοθέης!

Το ποσοστό επιτυχίας του Λυκείου Φιλοθέης ξεπέρασε πολλά ιδιωτικά και πρότυπα λύκεια. Όλοι οι μαθητές κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 9 στους 10 να επιτύχουν σε ΑΕΙ!

Το Λύκειο Φιλοθέης τα τελευταία χρόνια έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην ποιότητα εκπαίδευσης. Μέσα σε δυο χρόνια το σχολείο έχει διπλασιάσει τους μαθητές του. Συγκεκριμένα το 2016 οι απόφοιτοι ήταν μόλις 42 και επίσης είχε «πιάσει» και τότε το ποσοστό του 100%. Το 2017 ο αριθμός των μαθητών της Γ΄ Λυκείου ανεβαίνει στους 53 από τους οποίους οι 52 πετυχαίνουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Φέτος οι μαθητές ανέρχονται στους 82 αύξηση που πλησιάζει μέσα σε δύο χρόνια το 100% και καταφέρνει τριπλή επιτυχία: πρώτον, έχει την πρώτη μαθήτρια Τσιρογιάννη Άννα που περνάει στην Ιατρική Αθηνών με 19.100 μόρια, δεύτερον, εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι 82 μαθητές του και τρίτοντο πιο σημαντικό, οι 9 στους 10 καταφέρνουν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και μάλιστα οι περισσότεροι σε σχολές όπως Νομική, Ιατρική, Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Φιλολογία και Οικονομικές!

Στο 82% η επιτυχία στο Λύκειο Ψυχικού!

Άνοδο στα ποσοστά επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε και το Λύκειο Ψυχικού, το οποίο τα τρία τελευταία χρόνια πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Το ποσοστό της επιτυχίας του είναι 6,6% πάνω από το αντίστοιχο περσινό.

Από τους 61 υποψηφίους πέρασαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 50. Πιο συγκεκριμένα, από τους 50 υποψήφιους πέτυχαν 34 σε ΑΕΙ (ποσοστό 68%), και 16 σε ΤΕΙ (ποσοστό 32%). Στα ΑΕΙ τα στατιστικά στοιχεία ανά προσανατολισμό έχουν ως εξής: 11 πέρασαν στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών (ποσοστό επιτυχίας 55%), 13 στο πεδίο Θετικών Σπουδών (ποσοστό 72%) και 12 στο πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (ποσοστό 71%).

Στο 75% η επιτυχία στο Λύκειο Νέου Ψυχικού!

Από τους 107 μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 78.

Στο πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών πέτυχαν οι 18 από τους 35 τελειόφοιτους (ποσοστό επιτυχίας 51%)  στο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών πέτυχαν οι 42 από τους 45 τελειόφοιτους (ποσοστό 93%) και στο πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής πέτυχαν οι 18 από τους 27 τελειόφοιτους (ποσοστό 67%).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές & μαθήτριες του Δήμου μας! Καλή Σταδιοδρομία!

 

 

Αφήστε μια απάντηση