Επιτέλους ελεύθερο προς αξιοποίηση το ακίνητο της Κεκροψ στο Ψυχικό!

Το ακίνητο της Κέκροψ είναι, επιτέλους, ελεύθερο προς αξιοποίηση μετά από πολύ καιρό. Το ελληνικό Δημόσιο είχε δεσμεύσει το συγκεκριμένο ακίνητο της τεχνικής εταιρείας για απαλλοτρίωση. Ωστόσο, η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που υπογράφει το υπουργείο Περιβάλλοντος αίρει αυτή τη δέσμευση.

Επιτέλους ελεύθερο προς αξιοποίηση το ακίνητο της Κεκροψ στο Ψυχικό!

Το οικόπεδο, που είναι περίπου 1,2 στρέμματα και σε καλή περιοχή του Ψυχικού (πλησίον του Αττικού Άλσους), εμφανίζεται τουλάχιστον από το 2005, στην οικονομική έκθεση της Κέκροψ ως ένα από τα ακίνητα που διεκδικεί το Δημόσιο και τελεί υπό απαλλοτρίωση.

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ακίνητο μεταχαρακτηρίζεται από χώρος κοινόχρηστου πρασίνου σε οικοδομήσιμο χώρο, με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161.

Συγκεκριμένα, το ΦΕΚ προβλέπει την άρση της απαλλοτρίωσης και την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο οικοδομικό τετράγωνο 161 στην περιοχή 105 του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, γεγονός που επιτρέπει στην Κέκροψ να αξιοποιήσει την έκταση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, αποφασίζονται τα ακόλουθα για το οικόπεδο που περιλαμβάνει τον παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου μεταξύ της οδού Μελετοπούλου και της περιφερειακής οδού Αττικού Άλσους:

  • αίρεται η απαλλοτρίωση
  • καταργούνται ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές και πεζόδρομοι
  • μετατρέπεται τμήμα κοινόχρηστου χώρου πρασίνου σε οικοδομήσιμο που ενοποιείται με το οικόπεδο της Κέκροψ
  • καθορίζονται κοινόχρηστοι χώροι και χώροι κοινόχρηστου πρασίνου
  • εγκρίνεται η υλοποίηση πεζοδρόμου και
  • επιβάλλεται προκήπιο στο πρόσωπο των οικοπέδων (οικοδομημένων και μη).

Στο ακίνητο προβλέπεται χρήση κατοικίας, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Κέκροψ για την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών. Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα.

Η απόκτηση όρων δόμησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αναπροσαρμογή της αποτίμησης του ακινήτου του οποίου η αντικειμενική αξία ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για το α’ εξάμηνο του 2018 της Κέκροψ.

Πηγή: capital.gr

 

Αφήστε μια απάντηση