Έκθεση Ζωγραφικής του Άγγλου καλλιτέχνη John Bicknell | City Alert

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό φιλοξενείται από τις 11 Οκτωβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Άγγλου καλλιτέχνη, John Bicknell, με τίτλο “The Burning Ship and The Dead Poet“.

Ο John Bicknell στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα!

Ο John Bicknell είναι ένας ζωγράφος, του οποίου το έργο τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει περάσει ανάμεσα στην αφαίρεση, το σχήμα, την ταινία, τη φωνή και την απόδοση.

Το έργο του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και της δεκαετίας του ’90 επικεντρώθηκε σε μια εξερεύνηση της αφαίρεσης και του τοπίου. Στην πρόσφατη εργασία του έχει αναπτύξει μια εικονική αφήγηση που προέρχεται από ευρείες πηγές και επιρροές, όπως ταινίες, θέατρο, ιστορία της ζωγραφικής και φωτο-δημοσιογραφία.

Η έκθεση πραγματεύεται θέματα όπως η αμφιβολία, η αποτυχία και έναν συχνά ουτοπιστικό παράδεισο και αντιμετωπίζονται μέσω κάποιων παράλογων ενεργειών που αντικατοπτρίζουν το πολιτικό δράμα. Η κινητήρια δύναμη του έργου του καλλιτέχνη είναι το αφηγηματικό δυναμικό της ζωγραφικής, πέρα από τις επίσημες δομές της.

Η επιμέλεια της έκθεσης έχει γίνει από την κα. Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικό Τέχνης – Μουσειολόγο και Διευθύντρια – Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ.: 210 6717 097). Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00 / Τετάρτη 13:00 – 20:00.

Λίγα λόγια για τον John Bicknell

Ο John Bicknell γεννήθηκε στο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σπούδασε στη West Surrey School of Art and Design – University of East London και Slade School of Fine Art, University College London, Σχολή Καλών Τεχνών Slade του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο Slade και η ταξιδιωτική υποτροφία Boise για την Ιταλία.

Έχει εκθέσει ευρέως στην Ευρώπη και ήταν παραλήπτης της Henry Moore Foundation Fellowship, The South Bank Prize – London και του Βραβείου John Moores – Liverpool. Υπήρξε Ανώτερος Λέκτορας στη σχολή School of Art Architecture, Leeds Metropolitan University – UK και Διδάσκων Μάστερ στο Wimbledon School of Art – London.

Αφήστε μια απάντηση