Άλλαξε όψη η πλατεία της Αγ. Σοφίας στο Ν. Ψυχικό!

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ανέλαβε και διεκπεραίωσε πρόσφατα μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες βελτιώσαν την όψη και τη λειτουργικότητα της ιστορικής πλατείας της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό.

Άλλαξε όψη η πλατεία της Αγ. Σοφίας στο Ν. Ψυχικό!

Οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν την επισκευή του συντριβανιού της πλατείας, το οποίο, πλέον, λειτουργεί κανονικά. Επίσης, έγινε πλήρης αντικατάσταση των ξύλων από τις πέργκολες και επισκευάστηκε η πλακόστρωση στα σημεία που είχε σπάσει.

Άλλαξε όψη η πλατεία της Αγ. Σοφίας στο Ν. Ψυχικό!

Η πλατεία της Αγίας Σοφίας είναι μια από τις ομορφότερες πλατείες του προαστίου. Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού κτίσθηκε μεταξύ των ετών 1929-1933 σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων και Αξιωματικών της περιοχής. Ο Ναός τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά την Παρασκευή 18-3-1937. Αργότερα, με την αύξηση των κατοίκων του Νέου Ψυχικού, αποφασίστηκε το κτίσιμο καινούριου μεγάλου Ναού, του οποίου η θεμελίωση έγινε στις 22-10-1961, σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα συνεχίσει το έργο των βελτιώσεων στην Πλατεία της Ελευθερίας, όπου θα καταργηθεί το παλιό συντριβάνι και θα κατασκευαστεί μια νέα σύνθεση που δεν θα παρεμποδίζει τη λειτουργία της πλατείας.

Αφήστε μια απάντηση