Το Παιχνίδι ως θεραπεία: Ξεκινά νέος κύκλος σεμιναρίων στο Ν. Ψυχικό!

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου του 2018, στην Αίθουσα Θεάτρου του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων (Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, Νέο Ψυχικό) θα ξεκινήσει ο νέος κέκλος σεμιναρίων για γονείς και παιδιά με ομάδες συναισθηματικής ανάπτυξης που βασίζονται στο παιχνίδι.

Το Παιχνίδι ως θεραπεία: Ξεκινά νέος κύκλος σεμιναρίων στο Ν. Ψυχικό!

Ειδικά το Σάββατο, θα λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση που θα είναι κατά κύριο λόγο ενημερωτική. Οι γονείς θα γνωρίσουν τι ακριβώς είναι η παιγνιοθεραπεία (play therapy) και θα πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ομάδες, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι ίδιοι.

Τα σεμινάρια θα συντονίζουν οι ψυχολόγοι Μαριμπέλλα Βογοπούλου-Στρογγυλού, πτυχιούχος Ψυχολογίας (Université Paris-8, Γαλλία) με μεταπτυχιακό στη Κλινική Ψυχολογία και τις Ψυχοθεραπείες από το ίδιο πανεπιστήμιο και Νεφέλη Κοσκινά, πτυχιούχος Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) με μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Ο κύκλος των σεμιναρίων παιγνιοθεραπείας περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 3, 10, 17, & 24 Νοεμβρίου 2018 (οι ομάδες των γονέων θα λειτουργούν παράλληλα με εκείνες των παιδιών).

Τα Σεμινάρια αυτά διοργανώνει Το Στέκι του Παιδιού και η συμμετοχή απαιτεί την κράτηση θέσης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση stekitoupaidiou@gmail.com.

Λίγα Λόγια για την Παιγνιοθεραπεία

Οι περισσότεροι σύγχρονοι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας γνωρίζουν πλέον τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της διαδικασίας του παιχνιδιού στην ανάπτυξη της συνολικής ταυτότητας του παιδιού σε κοινωνικό, γνωστικό, φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο. Το παιδί θα τρέξει, θα προσποιηθεί και θα συμβολίσει τον κόσμο του μέσα από μια διαδικασία αυτο-ανακάλυψης, αναζητώντας τους δικούς του τρόπους να σχετιστεί με τους άλλους και το περιβάλλον του, να προσδιορίσει τα όρια του εαυτού του, να μάθει και εν συνεχεία να κατανοήσει τις βασικές έννοιες της ζωής.

Για τους παραπάνω λόγους, το παιχνίδι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ειδικών, όχι μόνο γιατί είναι εύπλαστο και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού, αλλά κυρίως γιατί προσφέρει ένα γενικό αντικλείδι το οποίο ανοίγει τις πόρτες των παιδικών ψυχών, βοηθώντας τον ειδικό να τις προσεγγίσει με τέτοιον τρόπο ώστε να θέσει τα θεμέλια για μια εποικοδομητική σχέση, η οποία μετέπειτα θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί ένα στέρεο οικοδόμημα διαρκούς μάθησης και εξέλιξης.

Αφήστε μια απάντηση