Τα βιβλία που θα συζητηθούν το Νοέμβρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Νοέμβριο οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού-Φιλοθέης έχουν επιλέξει τα βιβλία του μήνα τα οποία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους.

Η Λέσχη Ανάγνωσης “The English Book Club” στη συνάντηση της την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, με συντονίστρια την Alexandra Pel θα συζητήσει γύρω από τα βιβλία του Graham Greene “The Quiet American“, “The End of the Affair“, “Brighton Rock” και “Stamboul Train“.

Η δεύτερη Λέσχη Ανάγνωσης που λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στη συνάντηση της την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, με συντονίστρια την Αλεξάνδρα Παπάζογλου θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο της Μαρίας Γαβαλά “Κόκκινος Σταυρός“.

Υπόθεση του Βιβλίου: 

Κοιτάξτε, αυτήν την υπέροχη ζωγραφιά την έφτιαξα εγώ. Τι δροσερά και ευωδιαστά λουλούδια! Όμως, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν δόκτορα να τρυπώσει στην κόρη του ματιού μου. Είναι η ιδιοκτησία μου, η εκκλησία μου, το όβατό μου.

Η Αριάδνη Χόπε, Ελληνογερμανίδα φοιτήτρια, σπουδάζει Ιστορία της Τέχνης στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης. Το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας της είναι, η σχέση ανάμεσα στην Τέχνη και τις εκφραστικές δυνατότητες ψυχασθενών, χρονίως δραματοποιημένων, που εξοντώθηκαν από τους ναζί, με σκεπτικό τη “δια νόμου εξόντωση άχρηστων ζώων.”

Και βέβαια, η Λέσχη Ανάνγωσης για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους θα συναντηθεί τα Σάββατα 3 και 17 Νοεμβρίου, 12:00-13:30, με συντονίστρια την συγγραφέα Ζέφη Συρίβλη για ζωγραφική, συζήτηση και παρέα!

Καλό διάβασμα σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση