Μετάλλιο κερδίζουν η Κηφισιά και η Φιλοθέη στη ρευματοκλοπή!

Λόγω της οικονομικής κρίσης πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους κι έτσι καταφεύγουν σε παράνομες πρακτικές ρευματοκλοπής, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΗΕ.

Μετάλλιο κερδίζουν η Κηφισιά και η Φιλοθέη στη ρευματοκλοπή!

Την τελευταία δεκαετία έχουν απολυθεί από τον ΔΕΔΗΕ γύρω στα 100 άτομα. Ο λόγος; Τα τελευταία τριάμισι χρόνια μόνο στην Αττική έχουν καταγραφεί 13.055 περιστατικά ρευματοκλοπής, με πρωτοπόρους την Κηφισιά και τη Φιλοθέη. Εργαζόμενοι του ΔΕΔΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάνε 200 ευρώ για να αλλάξουν τις καταμετρήσεις στα ρολόγια.

Φαίνεται, λοιπόν, πώς ανάμεσα στους παραβάτες δεν είναι μόνο φτωχά νοικοκυριά αλλά και ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών.

Στα νησιά πρωταθλητές στην ρευματοκλοπή φαίνεται να είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης. Αντίστοιχα, στα νησιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, υπάρχουν πληροφορίες πώς γίνονται πολλές ρευματοκλοπές, ωστόσο παρατηρείται μειωμένος έλεγχος από τα συνεργεία, μιας και η εταιρία στις περιοχές αυτές είναι άκρως υποστελεχωμένη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, το 2015 καταγράφηκαν 8.409 διαπιστωμένες ρευματοκλοπές, το 2016 11.685, το 2017 9.120 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 5.270. Η οφειλή προς την εταιρία, για το 2018 και με ένα μικρό ποσοστό από το 2017, είναι 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί ήδη τα 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το νέο πλαίσιο, που θεσμοθέτησε η ΡΑΕ τον περασμένο Μάιο και με το οποίο προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών, έχει κάνει τους καταναλωτές να επιλέγουν λιγότερο τέτοιες διαδικασίες, όπως φαίνεται και από την πτώση στα νούμερα.

Πηγή: eleftherostypos.gr