Σύντομα η απόφαση για την αξιοποίηση των 300 στρεμμάτων της ΚΕΚΡΟΨ στο Ψυχικό!

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διαφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΚΕΚΡΟΨ για την ιδιοκτησία των 300 στρεμμάτων στην περιοχή των παλαιών λατομείων του Ψυχικού, έφτασε η ώρα να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την υπόθεση το Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Σύντομα η απόφαση για την αξιοποίηση των 300 στρεμμάτων της ΚΕΚΡΟΨ στο Ψυχικό!

Η δικάσιμος είχε, αρχικά, οριστεί για τις 4 νοεμβρίου 2018, ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας προετοιμασίας του εκπροσώπου από την πλευρά του Ελληνικού Δημόσίου. Η εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, όπως λένε οι πληροφορίες, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης λόγω μετακόμισης κατά την οποία χάθηκαν οι φάκελοι και δεν υπήρξε αρκετός χρόνος προετοιμασίας.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 4 Δεκεμβρίου 2018. 

Πριν την οριστικοποίηση της ημερομηνίας, είχε γίνει δεκτή από τον Άρειο Πάγο (υπ’αριθμ. 589/2018) η αίτηση που είχε καταθέσει η ΚΕΚΡΟΨ κατά της προηγούμενης εφετειακής απόφασης. Έτσι, η υπόθεση επανήλθε στο Εφετείο για ουσιαστική κρίση.

Η επικείμενη απόφαση του Εφετείου θα βάλει μια τελεία σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 1988 και θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του οικοπέδου. Η ΚΕΚΡΟΨ υποστηρίζει ότι, το Ελληνικό Δημόσιο αναγνώριζε την κυριότητα της εταιρείας επί της έκτασης για τουλάχιστον 70 χρόνια.

Μετά την επίλυση του ζητήματος, η ΚΕΚΡΟΨ σχεδιάζει να υλοποιήσει οικιστική ανάπτυξη, καθώς η περιοχή της έκτασης έχει μεγάλη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες. Όσον αφορά στην Παλαιά Αγορά και τα 16 καταστήματα που διατηρεί η εταιρεία, οι ανακατασκευαστικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το μόνο που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι οι συμπληρωματικές εργασίες στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018.

Πηγή: capital.gr