Τα βιβλία που θα συζητηθούν το Δεκέμβρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Δεκέμβριο οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού-Φιλοθέης έχουν επιλέξει τα βιβλία του μήνα τα οποία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους.

Η Λέσχη Ανάγνωσης “The English Book Club” στη συνάντηση της την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, με συντονίστρια την Alexandra Pel θα συζητήσει γύρω από τα βιβλία της Ali Smith “How to be Both“.

Υπόθεση του Βιβλίου: 

Παθιασμένα, συμπονετικά, ζωηρά εφευρετικά και σχολαστικά παιχνιδιάρικα,τα μυθιστορήματα της Ali Smith
δεν έχουν ταίρι. Το βιβλίο αυτό είναι ένα μυθιστόρημα για την πολυμορφία της τέχνης.

Η δεύτερη Λέσχη Ανάγνωσης που λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στη συνάντηση της την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, με συντονίστρια την Αλεξάνδρα Παπάζογλου θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο του Anthony Marra “O τσάρος της αγάπης και της τέκνο“.

Υπόθεση του Βιβλίου: 

Την δεκαετία του 1930 στο Λένινγκραντ, ένας ζωγράφος-διορθωτής επεξεργάζεται επίμαχες φωτογραφίες για λογαριασμό του Κόμματος του Στάλιν, σβήνοντας και αλλοιώνοντας πρόσωπα με τον αερογράφο του. Μαγεμένος από την εικόνα μιας μπαλαρίνας, βρίσκεται κατηγορούμενος για σχέση με την πολωνική κατασκοπεία. Μια ομάδα γυναικών αφηγείται τις ιστορίες της αλλά και αυτές των γιαγιάδων τους, πρώην κρατουμένων της Γκουλάγκ, που εγκαταστάθηκαν σε πόλη ορυχείων της Σιβηρίας. Δύο ζεύγη αδερφών μοιράζονται μια άγρια, προστατευτική αγάπη. Νεαροί άνδρες σε ολόκληρη τη πρώην Σοβιετική Ένωση αντιμετωπίζουν τη βία στο σπίτι και στο στρατόπεδο. Μεγάλες θυσίες γίνονται και στο όνομα ενός πετρελαιοειδούς τοπίου, το οποίο είναι συνηθισμένο εκτός από το σχεδόν ακατανόητο ειρηνικό παρελθόν που
απεικονίζει.

“Ο Τσάρος της αγάπης και της τέκνο”, με εκπληκτική πρόζα μιλά για τη ματαιότητα της προσπάθειας να εξαλειφθούν άνθρωποι και γεγονότα, για την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα, το παράλογο της ζωής και του πολέμου, αλλά και το πόσο μικρή είναι η ζωή μας σε σχέση με το μέγεθος του σύμπαντος.

Και βέβαια, η Λέσχη Ανάνγωσης για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους θα συναντηθεί τα Σάββατα 8 και 15 Δεκεμβρίου, 12:00-13:30, με συντονίστρια την συγγραφέα Ζέφη Συρίβλη για ζωγραφική, συζήτηση και παρέα!

Καλό διάβασμα σε όλους!