Τι θα διαβάσουμε τον Ιανουάριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τον Ιανουάριο, οι Λέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού μας περιμένουν με συζητήσεις γύρω από συναρπαστικά βιβλία αλλά και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς βιβλιοφάγους μας.

Τι θα διαβάσουμε τον Ιανουάριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, η Αγγλόφωνη Λέσχη Ανάγνωσης The English Book Club θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο “The Pigeon Tunnel: Stories from My Life” του John le Carré.

Υπόθεση του Βιβλίου:

Είτε γρόαφοντας για τον παπαγάλο σε ένα ξενοδοχείο της Βηρυτού που μπορούσε να μιμηθεί τέλεια τον ήχο ενός πυροβόλου όπλου ή το ξεκίνημα της Πέμπτης Συμφωνίας του Μπετόβεν, είτε επισκέπτοντας τα μουσεία στη Ρουάντα αφιερωμένα στους άταφους νεκρούς μετά τη γενοκτονία, είτε γιορτάζοντας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Yasser Arafat, είτε παίρνοντας συνέντευξη από μια Γερμανίδα τρομοκράτισσα στη φυλακή της, είτε ακούγοντας τις σοφίες του μεγάλου φυσικού και Νομπελίστα Αντρέι Ζαχάρωφ, είτε συναντώντας δύο πρώην επικεφαλείς της KGB, είτε παρακολουθώντας τον Alec Guinness να προετοιμάζεται για το ρόλο του ως George Smiley στις θρυλικές παραγωγές του BBC TV, είτε περιγράφοντας τη γυναίκα εργαζόμενη που ενέπνευσε τον σχετικό χαρακτήρα στο βιβλίο “Ο Επίμονος Κηπουρός”, ο le Carré ενδυναμώνει την κάθε ιστορία με ζωντάνια και χιούμορ, κάνοντάς μας να γελάμε δυνατά και προσκαλώντας μας να αναλογιστούμε εκ νέου γεγονότα και ανθρώπους που πιστεύαμε ότι έχουμε κατανοήσει. Σε αυτό το μεμουάρ, μας επιτρέπει μια ενδελεχή ματιά στο ταξίδι του συγγραφέα για περισσότερες από έξι δεκαετίες και το δικό του κυνήγι για την ανθρώπινη σπίθα που έχει δώσει τόση ζωή και καρδιά στους φανταστικούς χαρακτήρες του.

Πότε: Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 18:00

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια Συζήτησης: Alexandra Pel

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, η Λέσχη Ανάγνωσης θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο “Μαπούτσε” του Caryl Férey.

Υπόθεση του Βιβλίου:

Η Ζανά είναι Μαπούτσε, κόρη ενός λαού Ινδιάνων που όταν οι άλλοι τους έβλεπαν στην αργεντίνικη πάμπα τους πυροβολούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Αφού επιβίωσε από την οικονομική κρίση του 2001-2002, έγινε γλύπτρια και έκτοτε μένει μόνη της στο Μπουένος Άιρες. Τώρα, στα 28 της χρόνια, υπολογίζει πως δεν χρωστά πλέον τίποτε και σε κανέναν. Ο Ρουμπέν Καλδερόν είναι κι αυτός από τους επιβιώσαντες – ένας από τους ελάχιστους “υπονομευτές” που βγήκαν ζωντανοί από τις λαθραίες φυλακές, όπου χάθηκαν ο πατέρας του και η μικρή αδελφή του. Τριάντα χρόνια πέρασαν μέχρι να ξανάρθει η δημοκρατία. Ιδιωτικός ερευνητής στην υπηρεσία των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, ο Ρουμπέν αναζητά ακατάπαυστα τα παιδιά των εξαφανισθέντων που δόθηκαν για υιοθεσία επί δικτατορίας Βιντέλα, καθώς και τους εκτελεστές τους…

Πότε: Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 18:00

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια Συζήτησης: Αλεξάνδρα Παπάζογλου

 

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, Μικροί Βιβλιοφάγοι, έχει τη δική της συνάντηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στην εποχή της τεχνολογίας, που απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι» ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, να συναντήσουν διάφορους ήρωες και να ταυτιστούν μαζί τους, να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα και να μιλήσουν γι’ αυτά, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και χειροτεχνίες.

Η παιδική Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά από 5-9 ετών.

Πότε: Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, 12:00-13:30

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια: Ζέφη Συρίβλη