Ποια βιβλία θα συζητηθούν το Φεβρουάριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη;

Τον Φεβρουάριο ο έρωτας για τα βιβλία απογειώνεται και οι Λέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού μας περιμένουν με συζητήσεις γύρω από συναρπαστικά βιβλία αλλά και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς βιβλιοφάγους μας.

Ποια βιβλία θα συζητηθούν το Φεβρουάριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη;

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, η Αγγλόφωνη Λέσχη Ανάγνωσης The English Book Club θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο “The Handmaid’s Tale” της Margaret Atwood.

Υπόθεση του Βιβλίου:

Η Όφρεντ είναι μια Υπηρέτρια στη Γαλαάδ. Μπορεί να φεύγει από το σπίτι του Διοικητή και της συζύγου του μια φορά την ημέρα για να περπατήσει στις αγορές, των οποίων τα σημάδια είναι τώρα εικόνες αντί για λέξεις επειδή οι γυναίκες δεν επιτρέπεται πλέον να διαβάζουν. Πρέπει να ξαπλώνει  μία φορά το μήνα και να προσεύχεται να την αφήσει έγκυο ο Διοικητής, επειδή σε μια εποχή που οι γεννήσεις ελαττώνονται επικίνδυνα, η Όφρεντ και οι άλλες Υπηρέτριες έχουν αξία μόνο εάν οι ωοθήκες τους λειτουργούν. Η Όφρεντ θυμάται τα προηγούμενα χρόνια όταν ζούσε ελεύθερη με τον σύζυγό της και την κόρη της, όταν εργαζόταν και όταν είχε πρόσβαση στη γνώση. Αλλά όλα αυτά τώρα πια έχουν τελειώσει …

Πότε: Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, 18:00

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια Συζήτησης: Alexandra Pel

 

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η Λέσχη Ανάγνωσης θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο “Η Μοναδική Ιστορία” του Julian Barnes.

Υπόθεση του Βιβλίου:

“Οι περισσότεροι έχουμε μόνο μία ιστορία να πούμε. Δεν εννοώ πως μας συμβαίνει ένα μόνο πράγμα στη ζωή μας: υπάρχουν αναρίθμητα συμβάντα, τα οποία μετατρέπουμε σε αναρίθμητες ιστορίες. Μόνο μία όμως έχει σημασία, μόνο μία αξίζει να ειπωθεί τελικά. Αυτή είναι η δική μου.” 

Είναι αρχές της δεκαετίας του εξήντα, σε ένα συντηρητικό προάστιο δεκαπέντε μίλια νοτίως του Λονδίνου. Ο Πόλ, δεκαεννιά χρονών, φοιτητής πανεπιστημίου που έχει γυρίσει σπίτι για τις διακοπές, μετά από παρότρυνση της μητέρας του, γράφεται στην τενιστική λέσχη. Στο τουρνουά του μεικτού διπλού, παρτενέρ του είναι η κυρία Μακλέοντ. Είναι σαράντα οκτώ, όλο αυτοπεποίθηση και ειρωνεία. Το μικρό της όνομα είναι Σούζαν και είναι παντρεμένη με δύο μεγάλες κόρες. Ο Πολ και η Σούζαν γρήγορα γίνονται εραστές.

Ένα βαθύ και βαθιά θλιμμένο μυθιστόρημα για την αγάπη από έναν από τους πιο σπουδαίους χαρτογράφους της καρδιάς και των καπρίτσιων της.

Πότε: Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:00

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια Συζήτησης: Αλεξάνδρα Παπάζογλου

 

Τα Σάββατα 2 και 23 Φεβρουαρίου, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, Μικροί Βιβλιοφάγοι, έχει τη δική της συνάντηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στην εποχή της τεχνολογίας, που απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι» ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, να συναντήσουν διάφορους ήρωες και να ταυτιστούν μαζί τους, να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα και να μιλήσουν γι’ αυτά, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και χειροτεχνίες.

Η παιδική Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά από 5-9 ετών.

Πότε: Σάββατα 2 και 13 Φεβρουαρίου 2019, 12:00-13:30

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια: Ζέφη Συρίβλη