Ταξίδι με τον Βασίλη Τσιτσάνη από τη Δημιουργική Ωριμότητα Ψυχικού!

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, η Δημιουργική Ωριμότητα Ψυχικού διοργανώνει νοερό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη στο “Ουζερί Τσιτσάνη”, όπου ο καλλιτέχνης τραγούδησε τις μεγάλες του επιτυχίες.

Ταξίδι με τον Βασίλη Τσιτσάνη από τη Δημιουργική Ωριμότητα Ψυχικού!

Ο Βασίλης Τσιτσάνης (18 Ιανουαρίου 1915 – 18 Ιανουαρίου 1984) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα, του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα. Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Για να επιβιώσει στην Θεσσαλονίκη την Κατοχή άνοιξε το 1942 ένα μαγαζί, στην οδό Παύλου Μελά, μικρό και λιτό που χωρούσε μόλις 10 τραπέζια, στο οποίο έδωσε το όνομα «Ουζερί Τσιτσάνης».

Στο μαγαζί που γέμιζε κάθε βράδυ που τραγουδούσε ο Τσιτσάνης, σέρβιραν μόνο τυρί και ψητή σαρδέλα, τα αποθέματα των οποίων ήταν λιγοστά. Φτωχαδάκια, μαυραγορίτες και αγωνιστές έβρισκαν αγαλλίαση ακούγοντας τα άγνωστα ακόμη τραγούδια του…

Η Δημιουργική Ωριμότητα Ψυχικού διοργανώνει βραδιά αναπόλησης όπου ακούγοντας τραγούδια του “Μεγάλου” του λαϊκού μας τραγουδιού και πίνοντας το κρασάκι μας, θα μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα για την πορεία του. Για τη ζωή και το έργο του συνθέτη, θα προβληθεί ημίωρο φίλμ.

Πότε γίνεται: Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, 19:00

Που γίνεται: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη-Ψυχικό -Τηλ. 210 6745135 (Δηλώσεις συμμετοχής)