Ένα αξέχαστο αποκριάτικο καρναβάλι έρχεται στο Ν.Ψυχικό!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου ο Καρνάβαλος στο Νέο Ψυχικό θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τις εκπλήξεις του!

Ένα αξέχαστο αποκριάτικο καρναβάλι έρχεται στο Ν.Ψυχικό!

Αυτήν την Κυριακή, ντυθείτε και στολιστείτε αποκριάτικα και ελάτε στην Πλατεία Ελευθερίας για ένα αξέχαστο ξεφάντωμα σε μια όμορφη αποκριάτικη γιορτή, με συναρπαστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλές – πολλές εκπλήξεις.

Λίγα Λόγια για τις Απόκριες

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.

Τις μέρες αυτές τηρείται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρεματος», δηλαδή της μεταμφίεσης που έχει επιβιώσει από τις αρχαίες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων.

Στις Διονυσιακές γιορτές, οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του θεού Διόνυσου.

Παλιότερα το καρναβάλι γινόταν παντού στην Ελλάδα με μασκαράτες ομαδικές, χορούς, γλέντια, σάτιρα και διάφορα ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε μέρος. Ήταν και παραμένει μια ευκαιρία για ξεφάντωμα, κρασί και χίλια δυο πειράγματα.

Πότε γίνεται: Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, 10:30 – 15:30

Που γίνεται: Πλατεία Ελευθερίας, Νέο Ψυχικό