Παρουσιάση του βιβλίου "Μαρία Κασσαβέτη-Ζαμπάκου, Ένα Εκθαμβωτικό Φθινόπωρο"!

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, η Μορφωτική και Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου της Μιράντας Σοφιανού “Μαρία Κασσαβέτη- Ζαμπάκου, Ένα Εκθαμβωτικό Φθινόπωρο”!

Παρουσιάση του βιβλίου “Μαρία Κασσαβέτη-Ζαμπάκου, Ένα Εκθαμβωτικό Φθινόπωρο”!

Σε μια πολυτελή έκδοση παρουσιάζεται η ζωή της χαρισματικής γυναίκας Μαρίας Κασσαβέτη- Ζαμπάκου μέσα από το εικαστικό έργο του Edward Burne-Jones.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

Ερωτική, ελεύθερο πνεύμα, ικανή να μεταμορφώνει και να μεταμορφώνεται, ποιητική, μεγάλη καλλιτέχνις, άφοβη, εύσπλαχνη, παθιασμένη Ελληνίδα. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι-παλάτι στο Λονδίνο, σε μια οικογένεια με βαθιά ελληνική συνείδηση. Το σπίτι της οικογένειάς της, της οικογένειας Ιωνίδη, στο HollandPark, ήταν ένα ζωντανό μουσείο, με φίλους διάσημους γλύπτες, ζωγράφους, μουσικούς και λογοτέχνες και με μια ζωή γεμάτη Ελλάδα. Και η Μαρία όμως έφερνε μέσα στης την τρικυμία και τη γαλήνη του Αιγαίου, το φως και τα χρώματα της θάλασσας. Αυτά ήταν τα δώρα που πρόσφερε, μαζί με τους θεούς, τους ήρωες και τους ελληνικούς μύθους, στον Edward Burne-Jones, το μεγάλο Προραφαηλίτη ζωγράφο. Κι εκείνος, γοητευμένος, λουσμένος από τον ήλιο της γοητείας της, την ακολούθησε μέχρι τέλους..

Το βιβλίο, με υλικό που χρειάστηκαν 20 χρόνια να συλλεχθεί από την συγγραφέα, θα το παρουσιάσουν ο κ. Θεοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος – ιστορικός &ι η κα Ντίνα Αδαμοπούλου, αρχειονόμος – ιστορικός, Διευθύντρια του Αρχείου Μουσείου Ύδρας.

Πότε γίνεται: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 19:00

Που γίνεται: Μορφωτική και Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης, Βασ. Γεωργίου Β΄ 11, Φιλοθέη. τηλ.: 210 6745 284

Πληροφορίες: Λένα Δρομάζου, 210 6712 501, 6936 712 501