Η Ιαπωνική Τέχνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου!

Την Τετάρτη 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για την Ιαπωνική Τέχνη της εικονογραφίας με τίτλο «Tawaraya Sōtatsu & Οογκάτα Κοοπίν: δύο ζωγράφους της Σχολής Ρίνπα».

Η Ιαπωνική Τέχνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου!

Η διάλεξη διοργανώνεται από τον «Σύλλογο Ανθοδετικής Ικebana της Σχολής Ohara Ιαπωνίας», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, με αφορμή τον εορτασμό των 120 χρόνων από τη Συνθήκη «Φιλίας, Εμπορίου & Ναυτιλίας», που υπεγράφη μεταξύ Ιαπωνίας  και Ελλάδας το 1899 και η οποία σηματοδότησε την έναρξη των επίσημων σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

H διάλεξη με θέμα «Tawaraya Sōtatsu & Οογκάτα Κοοπίν : δύο ζωγράφοι της Σχολής Ρίνπα», (Κιότο 17ος αιώνας) θα έχει ομιλητή τον κ. Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο,Ιαπωνολόγο και καθηγητή της Ιστορίας των Θρησκειών στο ΕΚΠΑ και θα πλαισιωθεί από μία μικρή έκθεση συνθέσεων Ikebana. Η δεξίωση θα ολοκληρωθεί με φιλικό κέρασμα.

Η Ikebana, ή η Ιαπωνική τέχνη της εικονογραφίας, ανήκει στις παραδοσιακές τέχνες της Ιαπωνίας και εξασκείται εδώ και 7 αιώνες. Πρωτοεμφανίσθηκε ως τελετουργικό προσφοράς λουλουδιών στους βουδιστικούς ναούς. Στα μέσα του 15ου αιώνα, με την εμφάνιση των πρώτων κλασικών συνθέσεων, η Ikebana εξελίχθηκε σε τέχνη διατηρώντας τις φιλοσοφικές έννοιες και συμβολισμούς της.

Πότε θα γίνει: Τετάρτη 8 Μαίου 2019, Ώρα 19:30

Που θα γίνει: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135 (απαραίτητη η κράτηση θέσης).