Ποια βιβλία θα διαβάσουμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τον Μάιο!

Ο Μαίος μας φέρνει μια ανάσα μακριά από το Καλοκαίρι και τα βιβλία μας προσφέρουν την καλύτερη παρέα στις ανοιξιάτικές μας βόλτες. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε τα βιβλία που θα διαβάσουμε στις λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αυτόν τον μήνα!

Ποια βιβλία θα διαβάσουμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τον Μάιο!

Την Τετάρτη 15 Μαίου, η Αγγλόφωνη Λέσχη Ανάγνωσης The English Book Club θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο “Circling the Sun” της Paula McLain.

Υπόθεση του Βιβλίου:

Το βιβλίο είναι γραμμένο γύρω από τη Beryl Markham, την πρώτη γυναίκα που διέσχισε πετώντας τον Ατλαντικό από τα ανατολικά προς τα δυτικά (1936). Ως νεαρό κορίτσι, μετακόμισε στην Κένυα από τη Βρετανία με τους γονείς της να αναζητούν μια νέα ζωή. Για τη μητέρα της, το όνειρο γρήγορα ξέφτισε, και εκείνη επέστρεψε στο σπίτι. Η Beryl ανατράφηκε από τον πατέρα της, ο οποίος τραμπαλιζόταν ανάμεσα στην επιείκεια και την αυστηρότητα. Η ασυνήθιστη ανατροφή της θα μετατρέψει την Beryl σε μια τολμηρή νεαρή γυναίκα με μια αγάπη για όλα τα άγρια πράγματα και μια βαθιά κατανόηση της ευαίσθητης ισορροπίας της φύσης. Αλλά ακόμη και το άγριο αυτό παιδί πρέπει να μεγαλώσει, και έτσι όταν όλα όσα γνωρίζει και εμπιστεύεται η Beryl διαλύονται, εκείνη αιχμαλωτίζεται σε μια σειρά από καταστροφικές σχέσεις. Αλλά είναι ο άκρως χαρισματικός Denys Finch Hatton που τη βοηθά τελικά να ανακαλύψει αυτό που βρίσκεται μέσα της. Η ένταση της αγάπης τους αποκαλύπτει τον πιο αληθινό εαυτό της και τη μοίρα της: να πετάξει.

Πότε: Τετάρτη 15 Μαίου 2019, 19:00

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια Συζήτησης: Alexandra Pel

 

Την Τετάρτη 15 Μαίου, η Λέσχη Ανάγνωσης θα βρεθεί στην Τεγέα Τριπόλεως θα συζητήσει γύρω από το βιβλίο “Τα απομεινάρια μιας μέρας” του Καζούο Ισιγκούρο.

Υπόθεση του Βιβλίου:

Εντέλει, τι έχουμε να κερδίσουμε αναλογιζόμενοι συνεχώς το παρελθόν, κατηγορώντας τον εαυτό μας για το γεγονός πως η ζωή μας δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε;
Ο Καζούο Ισιγκούρο ζωγραφίζει με την πένα του το συγκινητικό πορτρέτο του Στίβενς, του τέλειου μπάτλερ, και του κόσμου του, που ξεθωριάζει στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Στίβενς, ύστερα από δεκαετίες υπηρεσίας στο Ντάρλινγκτον Χολ, μόνος του μια μέρα στην αγγλική ύπαιθρο, ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον εαυτό του ότι έχει υπηρετήσει την ανθρωπότητα προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον «μεγάλου ηθικού αναστήματος τζέντλεμαν» Λόρδο Ντάρλινγκτον. Όμως, στη μνήμη του παραμονεύουν αμφιβολίες για την αληθινή φύση της «μεγαλοσύνης» του Λόρδου Ντάρλινγκτον, και ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες για τη φύση της δικής του ζωής.
Ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα, μια όμορφη αναπόληση της ζωής ανάμεσα σε δύο πολέμους σε μια αγγλική έπαυλη, μια καθηλωτική επίκληση σε χαμένα όνειρα και χαμένους έρωτες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Πότε: Τετάρτη 15 Μαίου 2019

Που: Τεγέα, Τρίπολη

Συντονίστρια Συζήτησης: Αλεξάνδρα Παπάζογλου

 

Τα Σάββατα 11 και 25 Μαίου, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, Μικροί Βιβλιοφάγοι, έχει τη δική της συνάντηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στην εποχή της τεχνολογίας, που απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι» ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, να συναντήσουν διάφορους ήρωες και να ταυτιστούν μαζί τους, να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα και να μιλήσουν γι’ αυτά, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και χειροτεχνίες.

Η παιδική Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά από 5-9 ετών.

Πότε: Σάββατα 11 και 25 Μαίου 2019, 12:00-13:30

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Κάλλαρη 13, Νέο Ψυχικό

Συντονίστρια: Ζέφη Συρίβλη