Παρουσίαση του βιβλίου για τα 90 χρόνια ιστορίας του Ν. Ψυχικού!

Αυτήν την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει εκδήλωση εορτασμού με αφορμή τα 90 χρόνια ιστορίας του Ν. Ψυχικού!

Παρουσίαση του βιβλίου για τα 90 χρόνια ιστορίας του Ν. Ψυχικού!

Σε αυτήν την εκδήλωση, θα πάμε μια βόλτα στο παρελθόν για να παρακολουθήσουμε την ιστορία της δημοτικής κοινότητας του Ν. Ψυχικού με ορόσημο το βιβλίο της ιστορικού και συγγραφέως Μαριάννας Κυριακάκη “90 Χρόνια Νέο Ψυχικό – Η Ιστορία μας“. Μέσα στο βιβλίο, θα βρείτε φωτογραφικό υλικό και προσωπικές μαρτυρίες τόσο γραπτές όσο και προφορικές.

Η ιστορία της κοινότητας ξεκινά το 1929 με την οικοδόμηση του προσφυγικού συνοικισμού στο Ν. Ψυχικό, η οποία ξεκίνησε με την ανέγερση 50 διπλοκατοικιών με σκοπό την στέγαση 100 οικογενειών.

50 χρόνια μετά, το 1979, η Κοινότητα Νέου Ψυχικού γιόρτασε τα 50 χρόνια της και σήμερα, το έτος 2019, εμείς γιορτάζουμε τα 90 χρόνια.

Για το βιβλίο & το Νέο Ψυχικό θα μιλήσουν o ομότιμος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλους, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και οι τέως Δήμαρχοι Νέου Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος και Θάνος Βεζυργιάννης.

Πότε γίνεται: Κυριακή 12 Μαΐου 2019, Ώρα 19:00.

Που γίνεται: Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου (Χρυσ. Σμύρνης 22)

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα

Η Μαριάννα Κυριακάκη σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για δώδεκα χρόνια, στη συνέχεια ως Διευθύντρια Σύνταξης στο συνδρομητικό περιοδικό Προθήκη & στο διαδικτυακό περιοδικό «Koyinta Art e-magazine». Από το 1997 ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων & τηλεοπτικών σεναρίων και έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά της «Η κατάρα των Μοντεβέρντι», «Λίγο πριν ξεγελάσουμε τη μοίρα μας», «Πέρα απ’ το φως των αστεριών», «Στ’ άωρα της νυχτός», και τα θεατρικά έργα «Ελίζα», «Ντάμα Καρό», «Μια κάποια Κυριακή».