Η ιστορία της Γυναικείας Ενδυμασίας μέσα από τη ζωγραφική!

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου. διοργανώνεται η εκδήλωση με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα “Η Εξέλιξη του Γυναικείου Ενδύματος μέσα από τη Νεοελληνική Ζωγραφική” στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου.

Η ιστορία της Γυναικείας Ενδυμασίας μέσα από τη ζωγραφική!

Μέσα από έργα ελλήνων ζωγράφων, όπως ο Γύζης, ο Λύτρας, ο Ιακωβίδης, ο Τσαρούχης, ο Μόραλης, ο Παρθένης, ο Ρόρρης και ο Μυταράς θα ξετυλίξουμε την ιστορία του γυναικείου ενδύματος από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, βλέποντας παράλληλα τις αλλαγές στην κοινωνική θέση της γυναίκας και πώς αυτές αντικατοπτρίζονται στα ενδύματα.

Με τον όρο «ενδυμασία» εννοούμε το σύνολο των ενδυμάτων που απαρτίζουν την εξωτερική εμφάνιση από τα ρούχα και τα αξεσουάρ μέχρι το μακιγιάζ, το χτένισμα, τα κοσμήματα, τα εσώρουχα ακόμα και τη στάση του σώματος.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Αννα Παπαστεργίου, Φιλόλογος – Ιστορικός Τέχνης, η οποία έχει συνεργαστεί με την Εθνική Πινακοθήκη, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, την Peggy Guggenheim Collection της Βενετίας, το Μουσείο Μπενάκη και το Βρετανικό Μουσείο.

Πότε θα γίνει: Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, Ώρα: 19:30

Που θα γίνει: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135 (Απαραίτητη η κράτηση θέσης).