Η εικαστική έκθεση INNERSCAPES στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα!

Με δελτίο τύπου, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα ανακοίνωσε τα εγκαίνια της ατομικής εικαστικής έκθεσης INNERSCAPES της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αναστασίας Γρυλλάκη. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:00 στο χώρο της Πινακοθήκης (Κοκκώνη 15, 15452 Ψυχικό).

Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος κα. Ελίζα Γερολυμάτου και θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2019.

Το ωράριο λειτουργίας της Πινακοθήκης είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00 – 17:00

Τρίτη 10:00 – 18:00

Τετάρτη 12:00 – 20:00

Λίγα Λόγια για την Έκθεση INNERSCAPES

Για την Έκθεση INNERSCAPES, η επιμελήτρια Γιαλένα Κλειδαρά σημειώνει ότι, “…ακαθόριστα αλλά οικεία φυσικά τοπία, απαλά ονειρικά χρώματα με ασυνήθιστη ένταση κι ένα αίσθημα γαλήνης εν μέσω μιας υπαρξιακής αναταραχής. Στην τέταρτη ατομική της έκθεση, η εικαστικός και σκηνογράφος Αναστασία Γρυλλάκη αφήνει πίσω της τη θεατρική σκηνή για να δημιουργήσει ένα δισδιάστατο περιβάλλον προσωπικής αφήγησης που γενναιόδωρα προσφέρεται στον παρατηρητή ως χώρος προβολής υποκειμενικών προβολών και ενοράσεων.” (από το Δελτίο Τύπου)

Λίγα Λόγια για την Αναστασία Γρυλλάκη

Η Αναστασία Γρυλλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure de Beaux Arts με καθηγητή τον Vladimir Velicovic με εξειδίκευση στο σχέδιο. Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό. Ακολούθησαν ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Ζυγός στην Αθήνα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθου στην Ήπειρο. Επίσης μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις: όπως στη Πινακοθήκη Πιερίδη, γκαλερί Δίμιτο-Κρήτη, Jim Thomson Group – Αθήνα, Gallery K London.
Παράλληλα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εξελίσσει το concept «art2where» δουλεύοντας με ανακυκλώσιμα χρηστικά αντικείμενα και ρούχα.

Το 2004 σαν Head Designer σχεδίασε και δημιούργησε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ της «Κλεψύδρας» για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2004 μέχρι και το 2012 δούλεψε σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος για μια σειρά θεατρικών και χοροθεατρικών παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στο Altera Pars Theatre, για το Φεστιβάλ Αθηνών πάντα σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους όπως τη Φρόσω Λύτρα, τη Μαριάννα Κάλμπαρη, τον Άγγελο Μέντη, τον Φώτη Νικολάου.

Επίσης έχει δουλέψει σαν καλλιτεχνική επιμελήτρια για την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Art Show of 20 Young Artists) και το Μουσείο Γουλανδρή (Gemine Muse). Έργα της βρίσκονται στο ξενοδοχείο Sofitel του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Άνδρο. Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α.) (από το Δελτίο Τύπου).