Στο ΣτΕ η υπόθεση των 300 στρεμμάτων της Κέκροψ

Έπειτα από την πολυετή δικαστική διαμάχη με το δημόσιο, στις 6 Ιουνίου 2019 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 3039/2019 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία, αναγνωρίσθηκε η κυριότητα της Κέκροψ επί της έκτασης των 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, γνωστή και ως περιοχή Λατομείου Παλαιού Ψυχικού.

Με βάση την 6μηνη οικονομική έκθεση της εταιρείας Κέκροψ, η Παλαιά Αγορά (16 καταστήματα, 973 τ.μ.) έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέα. Η Κέκροψ έχει ολοκληρώσει τις κύριες εργασίες στο ακίνητο ενώ οι συμπληρωματικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ώστε η εταιρεία να μπορέσει να προχωρήσει στην αποτίμηση της αξίας του ακινήτου.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Όσον αφορά στο οικόπεδο στην οδό Μελετοπούλου 7, στο Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.049 τ.μ, η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ το αποχαρακτηρίζει από χώρο κοινόχρηστου πρασίνου με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161.

Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα. Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση για την ακύρωση του σχετικού Π.Δ., η οποία συζητείται μετά από αναβολή στις 23 Οκτωβρίου 2019. Σε περίπτωση θετικής έκβασης, η Κέκροψ θα προχωρήσει σε αξιοποίηση του ακινήτου.

Πηγή: mononews.gr