Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ώρες κοινής ησυχίας

Η έναρξη της χειμρινής περιόδου είναι προ των πυλών και γι’αυτό όλοι χρειάζεται να γνωρίζουμε τις ώρες κοινής ησυχίας καθώς και τις δραστηριότητες που απαγορεύονται κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Η χειμερινή περίοδος ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου και διαρκεί έως την 31η Μαρτίου, ενώ οι ώρες κοινής ησυχίας σε αυτό το διάστημα είναι από τις 3:30 το μεσημέρι έως τις 5:30 το απόγευμα και από τις 10:00 το βράδυ έως τις 7:30 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία δεν επιτρέπονται οι θορυβώδεις εργασίες και δραστηριότητες, εκτός κι αν έχει χορηγηθεί ειδική άδεια του διοικητή του κοντινού αστυνομικού τμήματος. Επιπλέον, απαγορεύονται οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη λειτουργία μουσικών οργάνω, οι χοροί και οι εκδηλώσεις ενώ η τηλεόραση και το ραδιόφωνο πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλή ένταση.

Στους δημόσιους χώρους, όπως τα καφενεία, οι δρόμοι και άλλα δημόσια κέντρα απαγορεύονται οι θορυβώδεις συζητήσεις, η φόρτωση και η εκφόρτωση εμπορευμάτων καθώς και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που παράγει θόρυβο.

Οι παραβάτες της Αστυνομικής Διάταξης που αφορά στις ώρες κοινής ησυχίας, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία προκειμένου να βεβαιωθεί οποιαδήποτε παράβαση και να υποβάλλουν έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Πηγή: lifo.gr