Το βιβλίο "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" της Harper Lee στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Φιλοθέης-Ψυχικού σας καλεί σε μια συζήτηση γύρω από το βιβλίο “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια” της Χάρπερ Λι (σε μετάφραση Βικτώριας Τράπαλη, Εκδόσεις: Bell/Χαρλένικ Ελλάς).

Σε αυτό το κλασικό έργο της σύγχρονης λογοτεχνίας που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες και έχει λάβει πολλές διακρίσεις – ανάμεσα σε αυτές και το Βραβείο Πούλιτζερ – παρακολουθούμε τον δικηγόρο Άτικους Φιντς, ο οποίος συμβουλεύει τα παιδιά του “να σκοτώσουν όσες κίσσες θέλουν, αν μπορούν να τις πετύχουν, αλλά να θυμούνται ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια“. Ο ίδιος, ύστερα, θα υπερασπιστεί στο δικαστήριο το πραγματικό “κοτσύφι” αυτής της ιστορίας, έναν νεαρό μαύρο..

Σε αυτό το υπέροχο βιβλίο, εξερευνούνται η έννοια της δικαιοσύνης καθώς και οι συνέπειες της απουσίας της, διερευνούνται τα θέματα του ρατσισμού και των διακρίσεων ενώ επίσης ανακαλύπτεται ότι, η απώλεια της αθωότητας είναι μια επώδυνη αλλά απαραίτητη διαδικασία για την προσωπική ωρίμανση.

Που γίνεται: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού, Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό

Πότε γίνεται: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, Ώρα: 18:00 – 20:00